Антимонопольники вимагають у супермаркетів знизити ціни

Антимонопольники вимагають у супермаркетів знизити ціни
Антимонопольний комітет України почав боротися із зависокими цінами на продукти харчування у найбільших торговельних мережах.

13 компаніям, що мають супермаркети по всій Україні, розіслали обов'язкові щодо розгляду рекомендації, у яких вимагають знизити роздрібні ціни, пише ТСН.ua.

"У зв'язку зі стрімким зростанням попиту та одночасним підвищенням цін на продовольчі товари, зокрема на борошно пшеничне, цукор, крупу гречану, олію соняшникову, макаронні вироби, крупу вівсяну та сіль у період від 21 лютого до 28 лютого 2015 року, Антимонопольний комітет України розпочав дослідження діяльності найбільших торговельних мереж міст Києва, Львова, Дніпропетровська, Одеси та Харкова, постачальників у ці мережі та виробників продуктів харчування на предмет дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції", - повідомляє прес-служба АМКУ.

В Антимонопольному комітеті наголошують, що "попередній аналіз отриманої від торговельних мереж інформації засвідчив, що окремі торговельні мережі в питанні ціноутворення на окремі продовольчі товари допустили зростання роздрібних цін

В АМКУ звинуватили найбільші супермаркети в тому, що ціни на продукти зросли по всій Україні.

"Враховуючи суттєвий вплив торговельних мереж на ціноутворення, саме їх поведінка й підштовхнула до подальшого зростання цін по всій Україні", - ідеться в повідомленні.

Водночас в Антимонопольному комітеті вважають, що нині "є підстави для зниження роздрібних цін на основні продовольчі товари до рівня, що існував до періоду підвищеного попиту на продовольчі товари. Наразі спостерігається тенденція до стабілізації офіційного курсу гривні до іноземних валют та зниження цін на паливно-мастильні матеріали". Водночас знизилися оптово-відпускні ціни на цукор, олію соняшникову, борошно пшеничне вищого ґатунку.

Рекомендації надіслали таким підприємствам: "ПАККО-холдинг", "Фоззі-Фуд", "Фуршет Центр", "Фудмаркет", "Білла Україна", "ЕКО", "АТБ-маркет", "Метро Кеш енд Керрі - Україна", "Ашан Україна Гіпермаркет", "Омега", "Таврія Плюс", "Таврія - В", "ТМ "Барвінок".

Про результати розгляду цих рекомендацій суб'єкти господарювання повинні повідомити АМКУ в 10-денний строк з дня їх отримання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ціни
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мають право мати право...
Відповісти
а чому сільпо не відіслали?
а базарників хто контролюати буде:? Коли долар 38 був попіднімали ціни, а тепер не поспішають знижувати...
Відповісти
Для тих, хто не знає: Сільпо є частиною "Фоззі-Фуд"
Відповісти
Знизити - може й знизять, але за час спекуляцій вони неслабо обібрали людей - хто за це відповість?
Відповісти
Останні новини
Антимонопольники вимагають у супермаркетів знизити ціни
25 березень, 2015, 20:24