У Луцьку Гнідавське болото горіло через підпали невідомих осіб

У Луцьку  Гнідавське болото горіло через підпали невідомих осіб
В обласному центрі почастішали випадки загорання Гнідавського болота, але, як з’ясувалось, ці пожежі не були стихійними - їх спровокували невідомі особи, які підпалювали суху рослинність болота.

Про це стало відомо під час прес-конференції заступника начальника управління з держнагляду та контролю у ДСНСУ у Волинській області та начальника Державної екологічної інспекції області 26 березня.

Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук зазначив, що Гнідавське болото є гідрологічним заказником, яке у минулому році зазнало значних пошкоджень внаслідок пожеж. Встановити осіб, які підозрювалися у підпалі не вдалося.

«Усі матеріали ми передали правоохоронцям, підрахували суму збитків, але винних у пожежах так і не знайшли. У цьому році знову була спроба підпалити болото, але, на щастя, трава не розгорілася у великих масштабах, і пожежу було ліквідовано. Цього річ знову ж таки не вдалося знайти винних осіб», - зазначив інспектор.

Ткачук зазначив, що Гнідавське болото може загорітися не лише через умисні дії підпалювальників, але і через кинутий недопалок рибалок та молодих людей, які відпочивають на березі річки. Для цього керівництво інспекції неодноразово спілкувалось із міською владою Луцька і вносили пропозиції щодо облаштування відпочинкової території на Гнідавському болоті. Тоді вдасться уникнути забур’яненості землі і це допоможе уникати пожеж у майбутньому.

Нагадаємо, що раніше ВолиньPost з’ясовував, чому постійно підпалюють Гнідавське болото

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа, ДСНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку «горів» цум. ФОТО
26 березень, 2015, 14:04
У Луцьку Гнідавське болото горіло через підпали невідомих осіб
26 березень, 2015, 13:24