СБУ арештувала землю під маєтком колишнього керівника волинської міліції Олександра Терещука. ВІДЕО

СБУ арештувала землю під маєтком колишнього керівника волинської міліції Олександра Терещука. ВІДЕО
Начальник ГУ МВС України в м. Києві Олександр Терещук живе у триповерховому маєтку неподалік столичного району Жуляни на вул. Планетарній. 10 соток записані на матір Терещука, Ганну Шабатуру, іще 10 – на дружину Ольгу.

Про це дізнались журналісти проекту «Наші гроші» на телеканалі ZIK.

Раніше на місці будинку Терещука був сад радгоспу «Совки». У 1990-х радгосп розвалився, і Міністерство агропромислового комплексу приєднує землю господарства до ДП «Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця». 2007 року Київрада під керівництвом Черновецького через суди забирає в агрокомбінату землі радгоспу і 18 грудня 2008 року роздає по 7-10 соток майже тисячам людей під житлову забудову та городи.

У пресі з’являються повідомлення: київська влада роздала землю підставним особам. А в судових документах – вимоги заступника столичного прокурора в інтересах Державного комітету із земельних ресурсів скасувати рішення Київради про роздачу землі.

2010 року Служба безпеки України називає таку роздачу землі незаконною і накладає на земельні ділянки арешти, більшість яких не знята й досі. Як з’ясувала програма «Наші гроші» (щовівторка о 22:35 на телеканалі ZIK), майже всі ділянки були записані на підставних осіб, а потім перекуплені справжніми власниками. Або ж записані на родичів справжніх власників, які навіть не були киянами.

Наприклад, матір головного міліціонера столиці Олександра Терещука родом зі села Росоша на Вінниччині. Потім переїхала у Черкаську область. Але у 2000-их Ганна Шабатура вже значиться прописаною за столичною адресою: Горького, 8. Консьєрж підтвердила журналістам, що це – квартира начальника столичного міліцейського главку. Ганна Шабатура навіть не стає у «земельну» чергу, як і решта киян. Але вже 2008 року отримує 10 соток землі у Жулянах, поряд ділянку отримує її невістка Ольга.

Сусідом Олександра Терещука є тимчасовий головний «даівець» країни Олександр Єршов (звільнений із займаної посади за власним бажанням 19 травня, – ред). Його маєток у Жулянах записаний на дружину Оксану. Жінка – не корінна киянка, родом зі села Борова Фастівського району, що на Київщині. Пан Єршов усе життя працював у ДПС. Трохи більше як 3 роки очолював спецзагін «Кобра» при УДАІ ГУМВ України в Києві. З 2010 р. керував управлінням ДПС у Чернігівській області, з 2012 – Харківської. У декларації Єршова маєток у Жулянах «загубився». У документі за 2013 рік вказано, що "даівець" мешкає у службовій 90-метровій квартирі. Декларацію за 2014 рік Єршов показувати відмовляється.

СБУ передала розгляд земельної оборудки у Жулянах прокуратурі, а та – Шевченківському РУ ГУМВС. Це – територіальний підрозділ київської міліції, яку очолює Олександр Терещук. Тож тепер відомство очільника столичної міліції з’ясовуватиме, чи законно його керівник отримав земельну ділянку.

Нагадаємо, сьогодні, 19 травня, на очах у генерал-майора Олександра Терещука "тітушки" били протестуючих.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто нема слів.....! Всеодно 1,5 Х 2 метра .... і всі там будемо!! Він з собою нічого незабере в іной мир.!
Відповісти
Жерти "по новому". Да.
Відповісти

У Володимирі- Волинську двохповерховий маєток колишнього очільника володимир-волинської міліції, а нинішнього заступника обласної міліції збудований там де була автостоянка і громадські землі. Тепер у центрі міста двоповерховий котедж міліцейського начальника.
Відповісти
терещука арештувати пора, а не землю
земля не втече нікуди
Відповісти
до причинного місця домкрат - і скачіть... тоді посадите!
Відповісти
Знову синоніми: Терещук і тітушки. Хтось у Терещука наверху є вплмвовим покровителем. Без совісті цей мєнт пАганий.Сорі, за просторіччя))
Відповісти
я не розумию ви будете задоволени коли вси будуть жити в трущобах тоди ви нагадуете бильшовикив але це все ваше лукавство бо ви кричите про справедливисть и в той же час також гребете пид себе як у смертельних конвульсиях скажить "патриоти" як ваш гузь будуе з романюком багатокватирний будинок частково на прибудинковий територии будинку 10 по Соборности частково на земли школи та частково захопивши землю парку за рагсом теж буратино за яки заслуги гузь отримав землю на илличовци миж озерами Свитязь та Пулемець
Відповісти
Останні новини
СБУ арештувала землю під маєтком колишнього керівника волинської міліції Олександра Терещука. ВІДЕО
20 травень, 2015, 15:40