На кожному українцеві – тисяча євро держборгу

На кожному українцеві – тисяча євро держборгу
Сума держборгу України в перерахунку на одного громадянина становить тисячу євро.

Про це заявив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко, пише ТСН.

Експерт також повідомив, що сукупна кредитна заборгованість всіх суб'єктів по країні перевищує грошову масу, що знаходиться на руках всіх суб'єктів, інфоомує Дело.

«Різниця ця зменшувалася буквально до середини цього року. Після середини вона виросла з 100 мільярдів до майже 150 за рахунок обмеження грошової маси. Це означає, що в українців на руках грошей менше, ніж складає держборг. Тобто ми з вами як сукупний позичальник банкрути. І держава, виходячи з доходів, які воно має в наступному році і витрат, теж банкрут», – сказав Сугоняко.

При всіх негативних прогнозах, шанси подолати ці перешкоди в України є, вважає президент Асоціації українських банків. На його думку, починати треба «з затягування поясів». Але проблема в тому, що далі вже нікуди затягувати, «бо так і померти можна».

«Уряду сьогодні потрібно забути про політику, про вибори, а думати про Україну і про економіку, інакше вони можуть і до виборів не дожити», – підсумував Сугоняко.

Нагадаємо, Кабмін хоче взяти у 2012 році 37,532 мільярда гривень зовнішніх і 60,953 мільярда гривень внутрішніх позик для фінансування дефіциту держбюджету.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На кожному українцеві – тисяча євро держборгу
23 грудень, 2011, 17:38