У селі дорога така, що нею і «ходити страшно»

У селі дорога така, що нею і «ходити страшно»
Жителі села Амбуків Володимир-Волинського району не можуть дістатися до своїх городів, а дехто й до власної оселі: дощі, розмивши дорогу, зробили страшні обвали, в які можна сховатися мало не з головою.

Про це пише Місто вечірнє.

Йдеться про дорогу, що розташована перпендикулярно до центрального шляху села. Вона веде до обійстя Олександра й Тетяни Кисельових, до людських городів і земельної ділянки місцевого фермера.

«Під час дощів дорогу дуже розмиває, – розповідає Олександр Кисельов. – Аби врятувати ситуацію, близько восьми років тому ми з Нововолинська з шахти привезли за свій рахунок чотири КрАЗи породи. Встелили нею дорогу. І проблем великих не було. Але з часом всю ту породу змило, й дорога знову потребує ремонту».

«Навесні перед Великоднем тут погрейдерували, – продовжує дружина Тетяна, – дорога була рівною, люди нею їздили сіяти й садити городи, але після того, як пройшли останні дощі, поробилися обвали й ходити тут небезпечно. Нема як корову на пасовище вигнати чи машину в гараж загнати. Аби вийти з дому, ми змушені перейти через свій город, а далі через подвір’я сусідки Віри Фляк. Зрозуміло, що цим завдаємо людині незручностей, проте нині іншого виходу просто немає».

Через обвали труднощі виникли й у тих, кому стало важче дістатися до своїх городів. Серед таких людей – керівник фермерського господарства Микола Матійчук.

Чоловік каже, що до його земельної ділянки це була найкоротша дорога. Нею їздив він багато років.

«Скоро розпочнуться жнива, через трохи потрібно буде картоплю копати, а до городу не можна дістатися, – розповідає Матійчук. – Доводиться їздити в об’їзд зайві три кілометри. При сьогоднішній ціні на дизпаливо це влітає в копійку».

Мешканці села погоджуються частину витрат з ремонту дороги взяти на себе, навіть пропонують, чим засипати ями.

Про ситуацію, що склалася в Амбукові, знає голова Лудинської сільської ради Андрій Никитюк, який запевнив, що шукатиме шляхи вирішення цього питання й докладе усіх зусиль, аби допомогти людям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У селі дорога така, що нею і «ходити страшно»
18 липень, 2012, 11:29