У Луцькій школі вперше створили благодійний фонд. ВІДЕО

У Луцькій школі вперше створили благодійний фонд. ВІДЕО
Те, що українським школам бракує фінансування, - усім відомий факт. Не виняток і Луцька ЗОШ №11, у якій назбирався цілий «букет» питань, що потребують фінансового вирішення.

Уже декілька років навчальний заклад оновлювали за кошти батьків. Таким способом, наприклад, відремонтували актову залу та санвузли.

Проте є ще низка проблемних питань: оновлення кабінетів, заміна парт, комп'ютерів, новий проектор, який наразі один на всі кабінети; заміна вікон, утеплення та енергозбереження – окрема тема. На все це потрібні чималі фінанси, яких батьки не в змозі назбирати, а на допомогу від держави чи міської влади ЗОШ №11 теж сподіватися не приходиться.

На сьогодні одним із способів додаткових джерел фінансування є написання грантових проектів. Проте грантові фонди не співпрацюють із бюджетними установами. Щоб претендувати на грант, потрібна реєстрація юридичної особи – наприклад, благодійного фонду, від якого і можна подавати заявку. Тож у Луцькій ЗОШ №11 вирішили створити такий благодійний фонд.

За словами голови піклувальної ради ЗОШ №11, а тепер і голови правління благодійного фонду ЗОШ №11 «Ерудит» Наталії Гунько, у школі не знали нюансів такої процедури - як саме реєструвати фонд, які потрібні документи та інше. Тому вирішили звернутися в Офіс розвитку кварталу за допомогою, дізнавшись про ініціативу Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» щодо підтримки благодійних фондів у дитячих садочках.

Нагадаємо, 6 липня, голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк та директор Волинського інституту права Ірина Гайдучик підписали Меморандум про співпрацю, в рамках якого батьківським комітетам луцьких ДНЗ допоможуть оформитися юридичними особами, і навчать батьків вести прозору фінансову звітність та оптимально використовувати кошти.

При цьому Фонд Ігоря Палиці бере на себе фінансову сторону реєстрації благодійного фонду і відкриття банківського рахунку, навчатиме, як вести звітність фонду, залучати додаткові кошти, писати грантові проекти тощо.

Меморандум поширювався лише на дошкільні навчальні заклади, роботу зі школами теж у перспективі планували розпочати, але приблизно за рік, розповів голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

Та вчителі і батьки, діти яких навчаються у ЗОШ №11, наважились на своєрідний експеримент і вирішили стати першопрохідцями у створенні такого благодійного фонду у школі. Вони самі звернулися до Офісу розвитку кварталу з проханням допомогти їм зареєструватися.

Так з’явився фонд «Ерудит», який наразі діє всього декілька днів. Щоб розпочати активну роботу з написання грантових проектів, залишилось ще затвердити Статут, розповіла голова правління благодійного фонду Наталія Гунько.

Один проект, який може претендувати на отримання гранту, уже готують. З його допомогою планують вирішити проблеми утеплення та енергозбереження у школі - встановити ІТП, замінити вікна. Підготувавши кошторис, ЗОШ №11 спробує свої сили в конкурсі.

Окрім допомоги у створенні благодійного фонду школи, Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк подарував представникам фонду «Ерудит» як першій ініціативній групі, яка об’єдналася задля вирішення проблем школи, сертифікат на суму 25 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькій школі вперше створили благодійний фонд. ВІДЕО
07 жовтень, 2015, 16:10