На Волині дітей перевозили автобусами без техогляду

На Волині дітей перевозили автобусами без техогляду
Внаслідок прокурорського реагування відновлено права понад 5 тисяч дітей з Волинської та Дніпропетровської областей на безпечні умови перевезення.

Про це пише відділ зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України

За результатами перевірок у двох областях, до відповідальності за порушення законодавства при перевезенні дітей до навчальних установ, місць відпочинку та екскурсій співробітники прокуратури притягнули 34 посадові особи.

Зокрема, працівники прокуратури виявили, що понад 200 договорів Центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації про перевезення організованих груп дітей укладено з порушеннями.

За інформацією органів прокуратури, були недодержані вимоги Законів України "Про автомобільний транспорт", "Про охорону дитинства".

Як наслідок, до перевезення дітей залучались водії без відповідного досвіду та п’ятирічного стажу керування автобусами, маршрути у понад 250 кілометрів здійснювались одним водієм замість двох. Двох керівників Центру притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Органи прокуратури виявили також недоліки у регулярному безоплатному підвезенні дітей та вчителів до загальноосвітніх навчальних закладів. Так, невчасно усувались несправності шкільних автобусів, було відсутнє повноцінне обслуговування, щоденні технічні огляди, не належне забезпечення нафтопродуктами. Деякі автобуси замість спеціально пристосованих місць водії зберігали на житлових подвір’ях.

Перевірки засвідчили, що причиною низького рівня безпеки руху та надійності транспортних засобів стала бездіяльність органів Державтоінспекції та територіальних управлінь Головної державної інспекції на автомобільному транспорті, на які покладено державний контроль у цій сфері.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині дітей перевозили автобусами без техогляду
23 липень, 2012, 11:43