Волинські видавці збираються на книжковий форум

Волинські видавці збираються на книжковий форум
На 19-й Форум видавців у Львові вже зголосилися 305 видавців та 108 письменників, серед яких і волиняни.

Про це повідомляє прес-служба Форуму.

В цьому році Форум відбудеться 12-16 вересня.

Станом на 1 серпня видавництва та книготорговельні структури подали 305 заявок.

Серед волинських видавців бажання брати участь у Форумі виявили Волинський національний університет ім. Лесі Українки, Волинська обласна друкарня, ПП «Поліграфічно-видавничий дім «Твердиня», редакційно-видавничий відділ «Ключі» Волинської єпархії УПЦ КП.

На конкурс на здобуття премії «Найкраща книга Форуму-2012» уже подано 134 нові книжки від 35 українських видавництв, але основна їх кількість очікується до кінця серпня.

«Більшість заявок на стендові місця були подані ще до 25 червня. Виставкової площі в Палаці мистецтв усім охочим, як і щороку, не вистачає. В списку очікування вже 15 видавництв, а заявки продовжують надходити. Трохи гірша ситуація з оплатою, видавці скаржаться, що не мають коштів, тому що дуже зменшилися продажі. Сподіваються на активність львівських читачів, які прийдуть на Форум», – коментує виконавчий директор Форуму видавців Катерина Шевченко.

Участь в програмах Форуму вже підтвердило 108 письменників. Зокрема, DBC Pierre (Велика Британія), Вірляна Ткач (США), Богдан Задура (Польща), Мартін Поллак (Австрія), Адам Загаєвський (Польща), Дон Бруно Ферреро (Іспанія), Валерій Шевчук, Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Юрій Іздрик, Ірена Карпа, Наталя Гузєєва (Україна) та інші.

Довідка


Форум видавців у Львові – найбільший в Україні книжковий ярмарок (з 1994), що має статус Національного згідно з Указом Президента України та Міжнародний літературний фестиваль (з 2006). Планується, що в його роботі візьмуть участь 400 видавництв, 150 авторів, відбудеться понад 400 літературно-мистецьких акцій. Почесний гість Форуму – DBCPierre (Велика Британія), лауреат Букерівської премії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські видавці збираються на книжковий форум
01 серпень, 2012, 16:39