Волиняни поповнюють ряди українських емігрантів

Волиняни поповнюють ряди українських емігрантів
Кількість емігрантів з України досягла 6 мільйонів осіб, це є сьомою частиною нинішнього населення України.

Про це 21 серпня повідомило «Радіо Свобода» з посиланням на дані Міжнародної організації з міграції.

Кількість мігрантів, які виїхали за кордон з Волинської області зменшилась порівняно з минулим роком і досягла 116 осіб у січні – червні цього року. Такі цифри оприлюднило головне управління статистики у Волинській області.

Половина українських емігрантів - молодь у віці до 35 років. За словами експертів, для української молоді виїзд до іноземних країн – можливість здобути якісну освіту та вигідно працевлаштуватися.

За останні три роки кількість охочих навчатися за кордоном зросла щонайменше на 10%. Про це говорить консультант з освітніх програм одного з освітніх агентств Анна Уразова. За її словами, найчастіше українські студенти обирають для навчання Британію, Канаду, Латвію, Литву, Польщу, США та Чехію. 50% студентів обирають країни (наприклад, Канаду, Австралію, Нову Зеландію), де є можливість залишитися принаймні на 1-2 роки для роботи після закінчення навчання.

Водночас серед молодих українців чимало тих, хто за кордоном хоче лише працювати, стверджує Віталій Андрусяк, менеджер із маркетингових комунікацій Міжнародного центру працевлаштування. «Ми працевлаштовуємо спеціалістів здебільшого робітничих спеціальностей. Здебільшого від 21-22 років. Коли виїжджають туди і пізнають культуру, бачать той рівень життя, то здебільшого залишаються. Люди мають гарантії щодо свого працевлаштування, своїх роботодавців, що заробітна плата у них буде такою, як прописано в договорі», – зауважує фахівець.

За словами Павла Розенка, експерта Центру Разумкова з питань соціальної політики, рівень заробітної платні й є однією з головних причин виїзду української молоді за кордон. Навіть навчання на держзамовленні не гарантує молодій людині перше робоче місце.

Окрім того, Україна відлякує молодь низьким рівнем соціальних послуг, недоступністю житла, відсутністю національного культурного простору та професійних перспектив, - зауважує експерт.

За даними минулорічного опитування Центру соціологічних досліджень «Софія», понад половина української молоді у віці від 18 до 29 років нині готова емігрувати з України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нашого цвiту по всьому свiту.
А дома зеки панують.
Відповісти
А що ж наш цей "цвіт" зробив для того щоб Україна розвивалася і багатшала?! Лише для себе хоче: всього , багато і зараз! А "зеки" все-таки почали щось робити - будувати дороги, відкривати нові лікарні і дитячі садки, аеропорти і стадіони - це все для того, щоб "цвіт" залишався тут і теж працював на Батьківщину! Патріоти не ті хто любить Україну на відстані, а ті що сьогодня в ній живуть і її покращують для свого життя!
Відповісти
Волинянко, ви що - смієтесь? "Лише для себе хоче: всього , багато і зараз!" Нормальні бажання! Чи треба так як ми та наші батьки, діди - "ну, ми не пожили, то може нашим дітям буде краще". Так і чекаємо з покоління до покоління. А про дороги, лікарні та дитячі садки - бред повний! Дороги, які роблять за лічені дні і яких не буде через два роки? Які лікарні??? По волинським селам позакривали і те що було! Пенсіонери мусять їхати за 30-40 км до лікаря. Де відкрили дитячі садки? Декілька груп? Шановна! Роззуйте очі! Нас знищують, планомірно та поступово. А подають все під гарненьким соусом "пакращення життя".Краще поїхати та дійсно покращувати СВОЄ життя та життя СВОЇХ дітей, чим стати рабами цих зеків та гнути спину на ЇХНЄ ПАКРАЩЕННЯ.
Відповісти
А що особисто ви, Ірино, зробили для своєї Батьківщини, окрім того що ця держава, яка була створена у 1917 році, давала вашим батькам і вам безкоштовну освіту, житло,охорону здоров*я, розвивала спорт і т.д. Однак нам захотілось ще "кращого"! За що боролись на те і напоролись! Подивіться, як живе Білорусія, народ якої нічого із радянського надбання не розвалив, а за 20 років примножив і покращив! А у нас подивіться які процвітаючі сільськогосподарські комплекси і господарства були, а біля них і села процвітали. А що залишилось - руїни і звалища: розграбили і знищили все наші "квітучі і мудрі" українці (наслідуючи приклад свої далеких предків, які розоряли панські маєтки у 1917 році не думаючи, що це можна використати з користю для себе!)! І тепер все тільки чекаємо, що держава "повинна зробити", "повинна дати". Під лежачий камінь і вода не тече. Окраєць хліба смачний тільки на Батьківщині. І не думайте, що ваші діти, Ірино, будуть щпсливі в Европах та Америках, де їх ніхто не чекає, і будуть вони та "підмивальниками" і "прибиральниками" (в кращому випадку - будівельниками). Тільки там де народився - там і знадобився! Робіть заможне життя в Україні своїми руками, своєю працею і для своєї родини. І цьому дітей своїх навчайте!!!
Відповісти
Останні новини
Волиняни поповнюють ряди українських емігрантів
21 серпень, 2012, 14:28