Через нововолинського гірника ледь не загинуло троє його колег

Через нововолинського гірника ледь не загинуло троє його колег
Порушено кримінальну справу відносно гірничого майстра шахти №9 у Нововолинську, через якого мало не загинули його колеги.

Про це 21 серпня повідомила прес-служба волинської прокуратури.

Порушили кримінальну справу за фактом порушення гірничим майстром відокремленого підрозділу «Шахта № 9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля» правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, яке створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

23 липня 2012 року о 12.00 год. на Головному східному вентиляційному штреку шахти стався вивал породи. Троє працівників протягом 6 годин були ізольовані в підземних виробках. Не загинули вони лише тому, що характер вивалу дозволив забезпечити їх повітрям.

У ході перевірки, проведеної прокуратурою міста, встановлено, що в день аварії гірничий майстер порушив нормативно-правові акти з охорони праці. Він не забезпечив на дільниці безпечного дотримання та ведення робіт з погашення Головного східного вентиляційного штреку. Майстер також допустив до виконання цих робіт гірничого робітника без відповідного досвіду роботи, не проконтролював безпечність ведення робіт і не повідомив гірничому диспетчеру про аварію.

У справі триває досудове слідство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через нововолинського гірника ледь не загинуло троє його колег
21 серпень, 2012, 14:42