Луцьк легально розмальовують графітчики. ФОТО

Луцьк легально розмальовують графітчики. ФОТО
Луцька міська влада запропонувала місцевим вуличним художникам розмалювати міські стіни.

Як розповіла начальник відділу зв’язків з громадськістю міської ради Олена Макарова, проблема негарно розмальованих стін міста існує давно. Тому з ініціативи міського голови Миколи Романюка з нею вирішили боротися, йдучи на контакт з графітчиками, які дійсно вміють малювати.

«Ми розмістили на форумі «Луцька дошка» оголошення про те, що шукаємо художників, які могли би гарно розмалювати стіни в місті. Таким чином вони би показали, що таке дійсно вуличне мистецтво, а що – просто псування зовнішнього вигляду фасадів будинків», - розповіла Макарова.

На оголошення відгукнулося кілька художників. Вони запропонували свої ескізи і варіанти стін, які, на їхню думку, варті малюнку. Зрештою, в якості пілотного об’єкту виступила арка на вулиці Богдана Хмельницького, 2, що неподалік центру зайнятості.

Умови співпраці з графітчиками наступні: художники працюють задарма, однак рекламують свій талант, спонсори оплачують фарбу, а міська влада вирішує дозвільні питання і показуватиме результати роботи на муніципальних сайтах.

Першим спонсором виступив бар «Хмельницький», керівництво якого погодилося оплатити фарбу для однієї зі стін.

Художником, який погодився працювати, став Андрій Присяжнюк. За задумом митця, один малюнок буде пов’язаний з минулим України, а саме з козацьким часами; другий - з сучасним Луцьком, а зверху арки фігуруватиме ключ, який з’єднуватиме обидві епохи.



Учора художник лише почав роботу і працював до опівночі.

Завершити роботу планує до Дня незалежності, якщо фарба буде швидко підсихати і знайдеться спонсор на решту «полотна».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чудова новина.є ідеї, нема де втілити в життя.
Відповісти
як бачимо, для прояву патріотизму не потрібно багато грошей, досить створити файний заклад та назвати ім*ям героя України - Богданом Хмельницьким, а потім підтримувати та прикрашати своє місто.
керівництву бара - респект.
Відповісти
Давно пора це дозволити і розмальовувати! Street Art класна штука!
Відповісти
Досить хороша робота получається в Андрія, сьогодні підходив роздивитись поближче,якісна робота, також замовнику великий респект за виділені кошти та малюнок.
Дуже сподобалсь ідея прикрашувати вулиці міста в стріт арт...я також малюю, якщо в когось є подібні пропозиції на рахунок оформлення якогось приміщення, чи фасаду будівлі, буду дуже радий прийняти ваші пропозиції, намалювати ескізи та помалювати.
контактний тел: 066 97 60 995
Відповісти
Бачу Анрій добре старається, хороша робота випрацьовується картина..сьогодні підходив роздивитись поближче, якісна робота на професійному рівні.
Дуже сподобалась мені ця ідея на рахунок стріт арту на фасадах будівель нашого місця, луцьк нарешті стане, ще більш яскравішим.Я також займаюсь вуличним мистецтвом, навчаюсь на художника. І був би дуже радий прийняти в цьому дійстві участь, якщо комусь потрібно послуги даного типу звертайтесь з задоволенням відгукнусь, намалюю ескізи, узгодимо, і намалюємо!)
контактний тел: 066 97 60 995
Відповісти
Я як ви дивитесь на фарбування фасаду дитячої бібліотеки на Грушевського,1? Ну наприклад сюжетами героїв книжок і не тільки.... Заходьте , поспілкуємось
Відповісти
066 939 02 83
063 850 50 05
Відповісти
можу зайнятись цим ділом...дайте контактний телефот
Відповісти
якась у Вас молодий чоловік найвязлива реклама!)два рази скинули про себе інформацію, третій- ще навісаєте)
Відповісти
Останні новини
Луцьк легально розмальовують графітчики. ФОТО
21 серпень, 2012, 15:06