Лучанам з обваленого будинку на Рівненській куплять б/у квартири

Лучанам з обваленого будинку на Рівненській куплять б/у квартири
Луцька влада пропонує жителям зруйнованого будинку 109, що на вулиці Рівненській, купити житло на вторинному ринку площею не більше 65 квадратних метрів.

Про це 21 серпня під час комісії Луцької міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження розповів начальник управління капітального будівництва Луцькради Леонід Карабан.

Нагадаємо, що 10 червня на вулиці Рівненській обвалився будинок. Міська та обласна ради зобов’язалися придбати за рахунок власних бюджетів для жителів вісьмох зруйнованих квартир нові помешкання.

Зі слів Карабана, чотири квартири область вже передала жителям.

На комісії депутатам пропонували затвердити ціну одного квадратного метра для купівлі ще чотирьох, придбати які повинне місто.

Зі слів Леоніда Карабана, станом на 1 квітня 2012 для Волинської області Міністерством регіонального розвитку і будівництва затверджена ціна квадратного метра у сумі 4784 гривні. А ринкова ціна трьох- та чотирьохкімнатної квартири, за даними Міністерства економіки України становить 5929-6459 гривень в залежності від району.

«Було прийнято рішення купити квартир не більше 65 квадратних метрів, оскільки зруйновані були не більше 60 квадратних метрів по ціні 6500 гривень за квадратний метр на вторинному ринку», - зазначив Карабан.

Чиновник каже, що міська рада запропонувала мешканцям знайти самим собі квартири у вигідному їм районі. Сьогодні вже посвідчено нотаріальний договір двох квартири, решту – найближчим часом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цена квадратного метра на вторичном рынке не превышает 5600 грн. Нормальные закладывается откат в 900 грн. с квадрата.
Відповісти
Останні новини
Лучанам з обваленого будинку на Рівненській куплять б/у квартири
22 серпень, 2012, 14:02