250 гривень штрафу – суд визнав винним Волошина в непокорі полісменам

250 гривень штрафу – суд визнав винним Волошина в непокорі полісменам
Луцький міськрайонний суд нарешті виніс постанову екс-поліцейському Олександру Волошину, якого судили за непокору працівникам поліції та дрібне хуліганство.

Нагадаємо, що інцидент трапився 16 квітня цього року поблизу розважального закладу «Оболонь». Тоді, як пояснював в суді Олександр Волошин, він разом з друзями відпочивав у барі та хотів уже поїхати додому. Коли люди викликали таксі та вийшли на вулицю, Олександра Волошина зненацька почали шарпати невідомі йому люди в комуфляжній формі.

Після цього чоловіку пирснули в очі сльозогінним газом, а за кілька хвилин приїхало кілька патрулів поліції.

Натомість активіст Микола Іванов, який саме і перебував від час затримання олександра Волошина стверджує протилежне.

Мовляв, Волошин вів агресивну розмову зі своїм племінником та гучно кричав серед ночі. Самооборонівці, бачачи це, відреагували та намагалися розборонити їх. На місці були ще присутні особи, одну з яких Волошин вдарив. Потім, він штовхнув також одного із самооборонівців – Андрія Зварича. А коли приїхали працівники Державної служби охорони, то й до них вчиняв непокору і перешкоджав їх роботі. Саме після таких дій на Волошина були одягнені кайданки.

Згодом справу відносно адмінпорушення за статтями 173 та 185 адмінкодексу скерували на розгляд до Луцького міськрайонного суду.

Судові слухання по цій справі кілька разів відкладалися з різних причин.

Зрештою, сьогодні відбулося заключне судове засідання, на початку якого головуючий по справі суддя Олег Ющук оголосив заяви від порушника та його адвоката, мовляв ті просять розглядати справу за їх відсутності.

В результаті розгляду адмінсправи суддя виніс постанову, якою визнав Олександра Волошина винним в адмінпорушеннях та присудив йому штраф в розмірі 250 гривень та зобов’язав сплатити судовий збір в сумі майже 300 гривень.

Разом з тим, Олександр Волошин та його адвокат ще мають можливість оскаржити постанову суду в апеляційному порядку.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
250 грн. А стільки мови було...
Відповісти
Шановні нероби-активісти Ви ніхто і звать Вас ніяк. І не на що Ви не впливаєте. Вас як щемили так і будуть щемити. В цій державі Ви нічого не зміните. Прийміть це з честю і влаштуйтесь в решті решт на роботу, напрклад робочими на ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна».
БУДЬТЕ КОРИСНИМИ ДЛЯ СУСПІЛЬСТВА
Відповісти
це бувшим мєнтам потрібно чергу займати на Кромберг, і суди не допоможуть.
Відповісти
Ніхто не надавав права так званим активістам лізти в стосунки простих громадян....Особливо дратує коли в камуфльованій формі жінки щось хочуть когось навчити....Знайдіть шановні собі нормальну роботу і будьте патріотами України....
Відповісти
Читайте Конституцію України. Кожен громадянин має право (я рахую повинен) затримати особу за правопорушення та доставити до уповноважених осіб. І так практично в кожній державі.
Відповісти
Роздули з мухи слона. Активісти те тільки і роблять, що створюють резонанс, щоб було куди подітись. Ліниві.... влаштуйтесь на роботу!
Відповісти
Не активісти роздули, а сам Волошин. Могло б все усним зауваженням на місті закінчитись.
Відповісти
Кажуть волошин на коліна встав?
Відповісти
Волошин так легко здався? Його немає, але він винен? Він наперед знав про рішення суду?
Відповісти
Ало прокиньтеся люди!!! 250 грн.-це сміх!!!. За що була революція??? "Справедлива кара - справедливвого судді" і тяжке наказаніє для "розтріпаної жертви".
Відповісти
250 максимальна санкція по статті.
Відповісти
Читай УВАЖНО КУпАП!!!
Стаття 185. Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця

Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов'язків, а також вчинення таких же дій щодо члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв'язку з їх участю в охороні громадського порядку -

тягне за собою накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.
P.S. За таку поведінку його потрібно було б АРЕШТУВАТИ !!! А так, проплачений суддя виніс хороше рішення!!! І в дуп...він бачив активістів і поліцейських...нічого в цій державі не змінилось :(
Відповісти
читай кодек - КУпАП
Відповісти
Згідний з небайдужим!!! Активісти- пройдисвіти ідіть працюйте!!!
Відповісти
Шановні коментатори заганяла! Ви знаєте особисто хоч одного з тих активістів,що так судите про них?? Я особисто знаю, і знаю що ті хлопці і дівчата працюють і навчаються! А також кожної ночі виходять на патрулювання міста разом з поліцією! Кожної ночі вони наражають себе на небезпеку,ради того щоб вам краще жилося в цьому місті..щоб такі як волошин поменше зустрічалися...і щоб ви спокійно могли вночі дійти до себе додому! А ще ці "нероби-активісти" виходять на патрулювання абсолютно безкоштовно,нічого їм за це не платять,все абсолютно на добровільних засадах! Так що якщо не знаєте,то краще не судіть а подивіться на себе і зробіть висновки. Хто після роботи(навчання) йде в бар пити пиво,а хто виходить на вулицю на патрулювання!
Відповісти
Останні новини
250 гривень штрафу – суд визнав винним Волошина в непокорі полісменам
17 травень, 2016, 18:20