Новорічний стіл: шукаємо найнижчі ціни в Луцьку

Новорічний стіл: шукаємо найнижчі ціни в Луцьку
У переддень Нового року ніхто не боїться бути банальним, вибираючи обов’язкові пункти меню святкового столу. Це – традиційний салат «Олів’є», мандарини і шампанське (або/і його міцніша сестра – горілка). Звісно, список невичерпний, але без цього – ніяк.

Аби хоч трохи допомогти у виборі пункту скупки продуктів, ми вирішили вивчити ціни на основні продукти, пройшовшись луцькими магазинами і базарами. Результат – у таблиці нижче. Читайте, вивичайте, беріть до уваги.

Зауважте:

- ціни вивчалися протягом четверга, 29 грудня;

- ми намагалися вибрати найпопулярніші і середні за ціною торгові марки;

- ми враховували традиційний рецепт салату «Олів’є»: картопля, морква, цибуля, яйця, горошок (або кукурудза), лікарська ковбаса (або філе курки), квашені огірки і майознез;

- ми вибрали найбільші супермаркети Луцька, а також два найбільших ринки. Звісно, торгові місця охоплені далеко не всі;

- під час порівняння цін таких продуктів як картопля, морква, цибуля, а також ціни курячих яєць не враховувався конкретний сорт продукту, або виробник (що теж може впливати на ціну);

- ціни продуктів на Центральному та Завокзальному ринках вказані найнижчі з тих, які ми могли там знайти (зрозуміло, що усі точки продажу ми не обійшли – це все-таки базар);

- ціни у таблиці вказані в гривнях.



Шампанське

Вивчалася цінова палітра напівсолодкого шампанського «Советское Шампанское» Київського заводу шампанських вин. Загалом ціна на нього в більшості місцях виявилася однаковою – 26 гривень. Порівняно дорожчим воно було тільки у супермаркеті «Наш край» на вулиці Шевченка, де коштувало 33 гривні 10 копійок.

Горілка

Об’єкт вивчення – півлітрова пляшка горілки «Хортиця Класична». Найнижча ціна, знайдена нами, – 26 гривень 10 копійок. Такою вона була у «Там Тамі», «Сільпо», «ПАККО» на Клима Савура, «Салюті» на Грушевського.
Зауважимо, що у «Нашому Краї» на Шевченка і гуртівні ПАККО на Ковельській ми не знайшли цього напою у півлітровій тарі, тож у таблиці вказана ціна пляшки об’ємом 0,7 л.

Мандарини

Вибір впав на іспанські мандарини – солодкі і без кісточок. І знову «Там Там» пропонує найнижчу ціну – 12 гривень 49 копійок за кілограм. Щоправда, на Старому ринку ми знайшли такі ж – за 12,50.
Найдорожчими іспанські мандарини виявилися у гуртівні «Агроконтракт» на Конякіна – 17 гривень 45 копійок. Зауважимо, що там плоди доволі великого розміру.

Майонез

За одиницю вивчення була взята 420-грамова пачка майонезу «Торчин Провансаль Домашній». Найдешевший ми знайшли на Старому ринку – за 7 гривень 25 копійок (перевірили – свіжий). Найдорожчий – у «Фуршеті» на Єршова – 10 гривень 4 копійки.

Горошок

Найдешевша ціна 420-грамової банки консервованого горошку «Верес» - 6 гривень 99 копійок. Стільки вона коштує у «Там Тамі», «ПАККО» на Клима Савура та у «Вопаці» на Київському майдані. Найдорожча – за 11,26 – у «Колібрісі» на Грушевського.

Кукурудза

Консервована цукрова кукурудза «Верес» за 6,99 грн. продається у «Там Тамі», «ПАККО» на Клима Савура, «ПАККО» на Ковельській та у «Вопаці» на Київському майдані. Найдорожче – 10.42 – вона коштувала у «Колібрісі» на Грушевського.

Цибуля

Найдешевша цибуля – по 1,35 грн за кілограм – у ПАККО на Клима Савура. Найдорожча – 3,15 – у «Салюті» на Грушевського.

Морква

Щодо супермаркетів, то найдешевша морква – 1 гривня 59 копійок за кілограм – у «Там Тамі» та «Нашому Краї» на Шевченка. Найдорожча – 2,55 – у «Фуршеті».
На Старому ринку знайшли навіть за 3 гривні за кілограм.

Картопля

Найдешевшу картоплю – по 1 гривні 20 копійок за кілограм – ми знайшли на Старому ринку. Найдорожчою – по 1,95 – вона була у «Вопаці» на Київському майдані.

Яйця

Десяток курячих яєць найдешевше – по 8 гривень 90 копійок – можна купити у гартівнях ПАККО (на Клима Савура і Ковельській), а також у «Вопаці» на Київському майдані. Найдорожчі яйця – по 11 гривень 1 копійка – у «Салюті» на Грушевського.
На момент вивчення цін у «Нашому Краї» на Шевченка яєць не було взагалі.

Ковбаса

З цим інгредієнтом салату «Олів’є» виникли труднощі: ковбасна пропозиція наших магазинів вкрай широка, проте асортимент кожного окремо взятого магазину часто суттєво відрізняється від асортименту магазину-конкурента.

Тож вибрати один сорт ковбаси, та ще й одного виробника, який би був присутній в усіх магазинах, виявилося неможливо. Тому порівнювали тільки ціни. Найдешевшу лікарську ковбасу – по 39,99 гривень за кілограм (ТМ «ВІО») – ми знайшли на Старому ринку. Найдорожчу – по 76,45 за кг («Фарра») - у «ПАККО» на Клима Савура.

Філе курки

З цією альтернативою ковбасі – така ж історія. Його ціна коливається від 35 до 40 гривень за кілограм. Так 34,99 за кг воно коштує у «ПАККО» на Клима Савура, 39,59 грн/кг – у «Нашому Краї» на Шевченка.

Квашені огірки

Продукт виявився чи не найдефіцитнішим товаром у магазинах, які ми вивчали. Воно й не дивно: багато хто квасить огірки в домашніх умовах. Проте їх можна все ж купити на вагу і в деяких супермаркетах, і тим більше – на базарі. Коштують вони від 1,5 до 2 гривень за 100 грам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
прикольний шопінг получиться.
Відповісти
Ха! А в Оливье майонез забыли! :) Никто такого есть не будет! :)))
Відповісти
та не забули. просто в описі рецепту не вказали, а ціни ж є. Але дякую, що помітили
Відповісти
Гарна робота! Вивчення цінової політики продуктових товарів в переддень Нового Року - неаби яка підмого економним лучанам =)))
Відповісти
креативно,молодці!
Відповісти
Останні новини
Новорічний стіл: шукаємо найнижчі ціни в Луцьку
30 грудень, 2011, 09:18