Чи впаде євро через вихід Британії з Євросоюзу

Чи впаде євро через вихід Британії з Євросоюзу
Після того як Великобританія вийде із Євросоюзу, економічна ситуація в Україні може погіршитися, вважають фахівці.

Про це пише Знай.

"У найближчі місяці різких змін не буде. Бо процедура виходу країни із ЄС довга і може затягнутися до 2 років. Однак вже зараз від волевиявлення англійців відчуваються погані наслідки — фунт стерлінгів почав падати", - пояснює Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру стратегічних досліджень.

Оскільки Великобританія після Німеччини є країною із найпотужнішою економікою в ЄС, то економічні можливості альянсу після виходу англійців знизяться.

"Є велика ймовірність, що курс євро відносно долара падатиме. Таке завжди відбувається у разі проблем у Єврозоні. Коливання були під час проблем у Греції, також курс був нестабільним під час напливу біженців із Сирії. Тепер економічний привід буде значно потужнішим", - пояснює експерт.

Він не береться прогнозувати, наскільки саме може впасти європейська валюта. Проте зауважує, що Україні було б значно вигідніше, якби Великобританія не виходила із Євросоюзу.

"Найближчі роки кредитування й виділення коштів із ЄС Україні, думаю, продовжуватиметься. А ось потім — невідомо як буде. Адже при владі Франції і Італії багато лобістів російських інтересів. Англійці є противагою їм. Коли така противага зникне, то багато корисних для нас проектів можуть скоротити", - говорить Олександр Жолудь.

Нагадаємо, у Асоціації українських банків минулого тижня заявили, що внаслідок виходу Великобританії з ЄС євро може подешевшати на 2 гривні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якби ЄС просто перестав видавати візи всім росіянам, то такого розгойдування у єврозоні не було б. Адже всі розуміють, що і Греція, і Сирія, і Крим, і Донбас і т.д. - то все одна послідовність.
Згадайте побоїща на Єврофутболі, немає росіян - немає масових побоїщ. Варвари, нехай сидять вдома.
Відповісти
Останні новини
Чи впаде євро через вихід Британії з Євросоюзу
30 червень, 2016, 23:30