Сьогодні у світі святкують День поцілунків

Сьогодні у світі святкують День поцілунків
Цей чудовий день - Всесвітній день поцілунків, вперше з’явився у Великобританії в кінці XIX століття і називається «World Kissing Day». Офіційним міжнародним святом цей день став пізніше, більше двох десятків років тому, і був затверджений Організацією Об’єднаних Націй. Він став відзначатися щорічно 6-го липня.

У світовій науці створено нову дисципліну з офіційною назвою філематологія (philematology). Новий напрямок буде вивчати фундаментальні фізіологічні, психологічні та інші особливості людського поцілунку.

Учені вже неодноразово проводили дослідження в рамках філематології. Зокрема, було встановлено, що романтичний поцілунок двох закоханих не тільки створює емоційний сплеск, але й викликає активізацію діяльності цілого ряду гормонів.

Так, наприклад, було доведено, що в крові тих, хто цілується, скорочується рівень кортизолу, який викликає у людини стресові стани, і збільшується концентрація окситоцину - "гормону довіри", або "гормону кохання".

Дослідники стверджують, що поцілунок допомагає схуднути. За їхніми підрахунками, за дві хвилини палкого поцілунку спалюється до двох калорій. Поцілунок є відмінною профілактикою зморшок: він приводить у дію близько 30 м'язів обличчя. Крім того, поцілунок розробляє легені, є профілактикою карієсу.

Психологи з Берлінського університету встановили, що три 20-секундних поцілунки зранку здатні підтримувати романтичний настрій цілий день, а довгий поцілунок припиняє напад вегетосудинної дистонії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.