Під Луцькрадою мітингували підприємці проти знесення кіосків. ФОТО

Під Луцькрадою мітингували підприємці проти знесення кіосків. ФОТО
Підприємці, які ще з 90-х років мають кіоски біля луцької автостанції №1, що на вулиці Конякіна, можуть позбутися свого майна - торгові точки незабаром знесуть муніципали.

Тож сьогодні підприємці мітингували під Луцькою міською радою проти такого, на їхню думку, неправомірного рішення.

Мітингувальники розповідають: документи на кіоски всі законні, проте на землю документів немає. Підприємці "за" зміни - вони хочуть змінити кіоски на нові, проте, за їхніми словами, їм не дають дозволів.

"Ми працюємо для людей, аби вони могли купити каву, щось поїсти. Ми просимо в міської влади дозволу поставити нові кіоски. Нам цього дозволу не дають. Ми просили, щоб нам землю в оренду дали під кіосками, проте нам її не дають, бо кіоски незаконно встановлені", - розповідають підприємці.

"Муніципали прийшли, наклеїли на всі кіоски наліпки, що він встановлений незаконно і його будуть демонтовувати. А в нас вони стоять законно. Документи є ще з 94 року з підписом архітектора Ярослава Матвіїва. Зараз він підписує документи, що вони встановлені незаконно", - розповідає підприємець Олена.





"Нам сказали, що наші кіоски будуть демонтовані силою. Будете ви там стояти, працювати чи ні, нам байдуже. Кіоски будуть знесені", - розповідає підприємець Ніна.

Між тим, кажуть: питання про знесення кіосків поки перенесли.

"Міська рада зняла розгляд питання для узгодження зі всіма сторонами. Є "План детального планування території", тому все відповідно до нього", - розповідає підприємець Олександр.

Додає, що люди вже зрозуміли, що замість скверика біля автостанції планують збудувати торговий центр. Аби його звести, спочатку треба розчистити територію, зокрема забрати кіоски.

Люди кажуть: вони не стоятимуть осторонь та будуть далі боротися за свої робочі місця. Адже прибутки від підприємницької діяльності - єдиний заробіток для багатьох сімей.


Проект оновленої торгової зони біля автостанції
Проект оновленої торгової зони біля автостанції


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Там пройти не можливо через ті кіоски! Вони чомусь свій товар виставляють на тротуар, а пішоходи мусять дорогою обминати. І взагалі це не кіоски, а еталеві хащі якісь, пережиток 90-х
Відповісти
Не можна так робити,потрібна реконструкція.
Відповісти
Гнати їх усіх, понаставляли на чужій землі свої бляшанки, яка різниця що вони встановлені по документах, вони ВСТАНОВЛЕНІ на чужій землі!!!!
Відповісти
Повністю із вами згідний. Вже геть знахабніли ті бізнес мені.
Відповісти
"Підприємці, які ще з 90-х років мають кіоски біля луцької автостанції №1"...із девяностих років там нічого і не змінилося...це як згадка про лихі часи
Відповісти
правильно! мені більше бабла треба
Відповісти
Ну у нас справді кіоски зносять кожного дня, і міська влада піариться на цьому, фактично на чийомусь горі, адже багато сімей ці кіоски кормлять.. А от нашим забудовникам можна все: і дерева рубати в парках, і заплави річок забудовувати, при цьому за копійки орендувти міську землю і нічого не робити для розвитку інфраструктури і соціальної сфери (дорого, парковки, школи, дитсадки, тощо) бо все погоджено з владою Козюрами, Чорнохами, Вайманами..
Відповісти
Не треба перескакувати, проблема є, кіоски дійсно за 20 років втратили свою актуальність, від них позбавляються всі міста - подивться на Львів, ви там подібного не побачите, бо вони прагнуть міто робити привабливим. А в нас на перших же воротах міста (автостанції) одразу починається срач і безлад. Я би і Варшавку впорядкував, як мінімум замінив би те залазяччя без опалення на сучасні торгові павільйони.
Скільки ви ще будете жити 80-90 роками?!
Відповісти
Звичайно мафи повинні мати пристойний вигляд, і підприємці готові привести їх в порядок, або навіть замінити, але ж як відбувається, приходять муніципали, дають припис, підприємець пробує погодити споруду, щось змінити, над,ає проект його культурно посилають на ... і через тиждень зносять..
Відповісти
Ото ж бо й воно, що поки не приходять і не зносять, ніхто нічого для поліпшення зробити 20 років і не намагався. А як клюнуло - то забігали! І взагалі, це якийсь нонсенс - є територія ринку - тогуйте на території, але чомусь треба ще прилеглі вулиці перетворити у ринок, то вам дивним не здається?
Відповісти
ви самі в житті щось зробили, чи тільки поради іншим можете роздавати
Відповісти
Ви тут сперечаєтесь про знахабнілих бізнесменів.... ви ж не розумієте того що всі підприємці за щоб поміняти кіоски але на жаль крім гасла (революція гідності) майже нічого не помінялося .. Підприємці вже понад 4 роки пишуть в міську раду: меру, архітектору, зверталися неодноразово до виконкому та до депутатів але їх футболять з кабінета в кабінет і всі стверджують що неможливо зробити реконструкцію тих кіосків та не погоджують жодного кроку з виготовлення нової технічної документації, безкінечного ходіння по кабінетам та мотивують що кіоски стоять на комунікаціях і тд....а ви хоча б 1 раз намагалися пройти тих 10 кіл пекла ходячим по нашим бюрократичним чиновникам, коли їм вже даний хабар за те місце де ти стоїш? Так навіщо ви тут обманюєте людей???
І наведу декілька прикладів стосовно цього "І взагалі, це якийсь нонсенс - є територія ринку - торгуйте на території, але чомусь треба ще прилеглі вулиці перетворити у ринок, то вам дивним не здається?" - Автостанція повинна мати точки швидкої купівлі води соку морозива печива тому що НЕ ВСІ ПАСАЖИРИ мають безліч часу щоб годинами вигулюватись в супермаркеті або на ринку. На ринок бігти коли в тебе відправлення автобуса через 5 хв??? Чи можливо коли ринок не працюватиме тобто в понеділок автостанції взагалі не працювати ?? Чи ви добиваєтесь того щоб водії автобусів продавали воду та соки???
Відповісти