Виконком Луцькради підтримав будівництво парковки біля луцького басейну

Виконком Луцькради підтримав будівництво парковки біля луцького басейну
Зовсім скоро поблизу "Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву плавання" планують зробити автопарковку, позаяк нестача паркомісць в місті стає вже соціальною проблемою.

Однак дуже часто перед початком будівництва виникає багато суперечливих питань, які забудовники намагаються вирішити таким чином, аби кінцевим результатом були задоволені всі.

Цього разу при створенні проекту парковки виникла необхідність зрізати кілька дерев, що мешканці прилеглих будинків зустріли вороже. Проте забудовник, а саме компанія «Проміньпарксервіс», переконує, що після облаштування парковки буде висаджено ще більшу кількість дерев, аніж доведеться зрубати. Окрім того, поблизу автопарковки планують облаштувати дитячий майданчик.

Відтак питання погодження будівництва було винесено на розгляд виконавчого комітету Луцької ради, засідання якого відбулось сьогодні, 6 липня.

Зауважимо, що на це засідання, окрім представників ТзОВ «Проміньпарксервіс», прийшли й невдоволені лучани, які зібрали близько 200 підписів проти вирубки дерев. Мовляв, винищують зелену зону, а відтак зникне місце для відпочинку.

Однак, як наголосив заступник міського голови Юрій Моклиця, дерева, які розташовані поблизу басейну, аж ніяк не є зеленою зоною.

«Деякі депутати люблять маніпулювати термінами «зелена зона» чи «сквер». Насправді це не так, і не потрібно вводити людей в оману. Територія, на якій планують зрізати дерева, – це територія обслуговування басейну, і вона повинна працювати в інтересах саме цього закладу», - наголосив Юрій Моклиця.

Ба більше, навіть сам директор "Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву плавання" Віктор Самчук підкреслив, що парковка біля басейну необхідна, особливо під час змагань. Тоді, переконував Віктор Самчук, люди змушені залишати свої автомобілі просто в дворах сусідніх будинків чи обабіч дороги.

Секретар Луцькради Юлія Вусенко також просила підтримати цей проект рішення, оскільки вона щодня ходить поблизу басейну і вже давно помітила, що для паркування автомобілів наразі дуже мало місця.

«В березні ми мали виїзний день депутата в басейні, і в першу чергу ми обговорювали ситуацію, яка є сьогодні, і яка створює колапси для тих людей, хто хоче там займатися. І коли ми говоримо з тренерами басейну, і коли я була присутня на змаганнях, присвячених нашому луцькому плавцю, який загинув в АТО, я бачила, що батьки, які хочуть підтримати своїх дітей, елементарно не мають, куди поставити свої транспортні засоби. І та бруківка, яка знаходиться перед басейном, вона в жалюгідному стані і, на жаль, наш бюджет не може покривати все, що стосується видатків для цього плавального басейну.

Тож давайте будемо відвертими: дійсно, наш мікрорайон, на жаль, змінився в гіршу сторону в питанні зелених насаджень, тому що ми зараз отримуємо новий спортивний комплекс, при будівництві якого було знищено 150, а не 15 дерев, і там так само буде облаштована парковка, хоча логічно було би для такого центру створити підземний паркінг, і тоді був би європейський підхід до збереження зелених насаджень.

Сьогодні ми з вами говоримо про облаштування невеликого паркувального місця зі збереженням, а головне досадженням нових дерев. Тому давайте розмежовувати проблему мешканців будинку по Грушевського, 1, тому що вона реально існує, адже я знаю цей двір з дитинства, і проблему, яка стосується розвитку інфраструктури», - резюмувала Юлія Вусенко.

Зрештою члени виконкому підтримали цей проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Виконком Луцькради підтримав будівництво парковки біля луцького басейну
06 липень, 2016, 15:58