Волинь – третя в країні за темпами зростання ВВП

Волинь – третя в країні за темпами зростання ВВП
Волинська область за 8 місяців цього року зайняла третє місце в Україні за темпами зростання валового внутрішнього продукту.

Про це 10 вересня під час селекторної наради в обласній адміністрації розповів начальник управління агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

За його словами, за січень-серпень цього року ВВП області становив 3,5 мільярди гривень. А це 110% від ВВП за аналогічний період минулого року.

Горбенко розповів, що з усіх галузей найбільше зростання показало тваринництво.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Напівготовий матеріал для фейлетону типу "Когда близится жаркая пора и гусаки начинают метать икру..." по Марку Твену). Горбенко не може звітуватись за ВВП області, куди входять усі види продукції, а лише за продукцію АПК (рослинництво і тваринництво). Чи він вже замінив Клімчука? Це - з однієї сторони. З іншої ж, економічного терміну чи поняття "ВВП сільського господарства", не існує. Існує поняття "валовий продукт АПК", або просто "продуцкція АПК". Якщо ж вести мову про ВВП області і допустити, що журналіст видання чи Горбенко помилились, то ні Клімчук, ні його «радник» Горбенко не може звітувати про ВВП області щоденно чи щоквартально, як і за півріччя, тому що цю цифру вираховує Київ, і то лише за підсумками року. Раджу напівграмотному Горбенку, аби не наробити сміху на усю неньку-Україну, в таких випадках радитись зі спеціалістами статуправління області.
Петро Чечелюк, журналіст, економіст за фахом.
Відповісти
Останні новини
Волинь – третя в країні за темпами зростання ВВП
10 вересень, 2012, 15:06