На центральному ринку – реконструкція, але «базарники» обурені. ФОТО

На центральному ринку – реконструкція, але «базарники» обурені. ФОТО
На початку липня на центральному ринку в Луцьку розпочалася довгоочікувана, масштабна реконструкція – майже завершені роботи на одному із торгівельних рядів.

Виклали бруківку, встановили нові контейнери. Став просторіший і сам торгівельний ряд, а з часом планується ще й накриття павільйону, пише «Перець волинський».

Але невдоволені та обурені підприємці, за «благодійні» кошти яких здійснювалась ця реконструкція, мають до її організаторів ряд суттєвих претензій. Ще до початку реалізації цього будівельного проекту заступник голови правління Волинської облспоживспілки Володимир Горгут поставив їх перед фактом, що з кожного контейнера буде зрізано 10% його площі, ніби для того, щоб була можливість зробити ширші прохідні доріжки.

Та зрештою нові контейнери стали такої малої площі, що підприємці нарекли їх «собачими будами». Викласти весь асортимент товару в них неможливо, що спричиняє певні незручності, адже товар потрібно реалізовувати, пише видання.

Наприклад, підприємцю Світлані П. взагалі «зрізали» 60% торгівельної площі. З її слів, маючи старий контейнер площею 12 квадратних метрів, натомість отримала новий площею 4 квадратних метри.
Таким контейнер був до реконструкції
Таким контейнер був до реконструкції

До слова, вартість нового контейнера – 6 960 гривень, жалюзі до нього – 2 300 гривень, бруківка – 100 гривень за 1 квадратний метр, накриття павільйону – 1 300 гривень за метр погонний.
А таким контейнер став після реконструкції
А таким контейнер став після реконструкції

За таких обставин колеги-підприємці з інших торгівельних рядів, яких теж невдовзі чекає реконструкція, стали бити на сполох і вимагати від керівництва та організаторів реконструкції прозорості та більш конкретних уточнень. Адже підприємці оплачують всю цю естетичну перебудову за власний рахунок.

Недовірливе ставлення виникло у підприємців і до підрядників, яких добровільно-примусово нав’язали організатори реконструкції. «Базарники» вважають їх розцінки за будівельні матеріали та послуги дещо завищеними в порівнянні з реально існуючими.

Цікавить підприємців і такий факт: чому перед реконструкцією не було складено жодного офіційного документу у вигляді двохстороннього договору, в якому чітко були вказані певні дії та їхні наслідки, і який би влаштовував обидві сторони договору? Отже, зібравши збори, підприємці в усній формі висловили керівництву свої суттєві претензії.

«Якщо вас щось не влаштовує, то вас тут ніхто не тримає! На ваше місце знайдуться інші, так що скажіть дякую за те, що взагалі тут стоїте!», – таку відповідь отримали натомість підприємці від Володимира Горгута.

Діюча на території ринку Асоціація «Бізнес-Волинь», виконавчим директором якої є Ігор Дильов, подала від імені ображених підприємців, голові правління Волинської облспоживспілці Марті Кандибі лист-звернення з вимогами проводити реконструкцію чесно, а всі дії узгоджувати із підприємцями. Та поки обспоживспілка на лист не відреагувала, йдеться у публікації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цены, однако. Сколько сотен процентов накрутки вкинуто на контейнер, "брукивку" и покрытие? Абарзали, адназначна.
Відповісти
Цей страшний базар давно пора від Замку взагалі відселити-перенести!!!
Відповісти
Саме так! А не ще реконструкції проводити. Це вже ж як ті реконструції зроблять, то базар звідти нескоро відселять.
Відповісти
Ніхто базар НЕ ПЕРЕНЕСЕ і не збирається цього робити просто певні ("БУРАТІНО", та заступники ОДА) збудують торгівельний комплекс де буде така ціна на оренду така, що можна буде лише Кавалі та Версачі продавати а не речі для простого люду.... а на рахунок тих казок про старе місто, про благоустрій то якби наші добродії справді були б в цьому зацікавлені то давно зробили б благоустрій на пустирях біля Корони вітовта, зробили лотки для продажу сувенірів і.т.п, що начебто з їх слів дуже користується попитом і має спасти економіку нашого міста та чогось вони не спішать туди бо ж в лисиці інші плани і цікавить не ворона а сир...
Відповісти
Цікаво, які ціни на товар після такої реконструкції випригнуть.....
Відповісти
Переносили - переносили іот доперносилися. Шо почали давати йому друге життя. Зносити його і не бавитися. Базар на інше місце. Прилеглі замкові території це не місце для годюшного ринку. Це місце для парку, мистецько-культурної інфраструктури. Поки не буде жорсткіших кроків, то ніхто з базарників звідти не піде. А очистивши площу під парк буде всім мешканцям луцька.
Відповісти
Ім'я Кандиби - Марта.
Відповісти
Миллиона три состригли с овечек,получили 20% отката,ну молодцы.Были бы мозги,то за эти денежки могли бы сами управлять рынком,депутёры и за дешевле согласились бы.Ну а так,господа "базарники",добровольно в рабство.
Відповісти
А как здесь не быть овечками - только покажи зубки и тут же "пошол вон" с рынка и прощай все то что ты вложил в рынок (стоимость места и т.д.) и средства существования.
Только попроси гарантий вложения средств - "пошел вон" с рынка...
Не хочеш давать денег - "пошел вон" с рынка...
Много говориш и интересуешся - "пошел вон" с рынка... и т.д.
Предприниматели рынка абсолютно ни чем не защищены. ...А жить то хочется...
Відповісти
За три миллиона можно армию нанять и защищаться,если так страшно,ну или одного,который с первого раза не промажет.А блеять ай-яй обычно не помагает.
Відповісти
Останні новини
На центральному ринку – реконструкція, але «базарники» обурені. ФОТО
10 вересень, 2012, 14:39