На Волині тішаться врожаєм картоплі

На Волині тішаться врожаєм картоплі
Цьогоріч одноосібні господарства Волині збирають хороший врожай картоплі.

Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної державної адміністрації.

Як озвучив голова облдержадміністрації Борис Клімчук 10 вересня на оперативній нараді, нині картоплю закуповують у населення від 1 гривні, ціна поступово підвищується.

«В усіх районах області картопля вродила. Запрошуємо заготівельників з інших областей до закупівлі. Наші селяни готові до співпраці. А зорганізувати роботу і надати інформацію можуть голови сільських чи селищних рад», - резюмував губернатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: картопля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Потом будут плакать от низких цен.
Відповісти
Кажуть, що Україна чекає 23 млн. тонн картоплі. Це по 0,5 тонни на рило. Багатенько. Навіть при совєтах стільки не збирали. Люди хочуть копійчину, а ціна падає (Клімчук, як завжди, ляпнув). Ціна впаде до 70-50 копійок. І тоді донєцкіє заберуть. Якщо Клімчук прав, то я йому поставлю віскі "Магелан".
Відповісти
Краснодарская оптом обходится по 2,2-2,5 грн. Но перевозка для юга и востока относительно недорого. На Волынь перется -1200-1500 км в один конец. Кроме того качество-волынская бульба почти вся поражена проволочником- хранится плохо. Вкусовые качества тоже не очень. Короче конкуренции с Россией не выдерживает.
Г-н губернатор, сам трескай -поддерживай местного товаропроизводителя. Юго-восточные области уже завалены Краснодарской. Так, что свою продавайте на спиртзаводы на перегонку.
Відповісти
Що той Климчук "БРЕШЕ"- (що нині картоплю закуповують у населення від 1 гривні, ціна поступово підвищується). На даний час закуповують по 60 копійок, а з кожним днем ціна падає на 10 коп.
Відповісти
сьогодні один туман сказав виростити хірня а от продати я його чуть би не ....
Відповісти
В 2010 році і в Україні, і в Росії не було врожаю картоплі, кажуть Азаров знайшов ринок постачання - Єгипет. Минулого року був врожай досить хороший, але щоб мешканці Західної України не заробили копійчину єгипетська картопля, за сприяння уряду, завозилась в Україну. Я можу помилятись, але зустрічав таку інформацію у ЗМІ.
Відповісти