Покарали планериста, який літав над «Бандерштатом»

Покарали планериста, який літав над «Бандерштатом»
Правоохоронці Волині вирішили не відкривати кримінальну справу щодо очільника волинських комсомольців, який з параплану розкидав провокаційні листівки під час фестивалю «Бандерштат».

Про це повідомляють «Волинські новини» з посиланням на документ обласного управління МВС України.

Нагадаємо, організаційний комітет фестивалю «Бандерштат» звернувся до луцької міліції, аби та розібралася з парапланеристом, який розкидав над іподромом в парку культури та відпочинку імені Лесі Українки сотні листівок з провокаційним змістом.

Відповідно до відповіді обласного управління МВС України народному депутату Андрію Давиденку, яку «ВН» надав член оргкомітету фестивалю Захар Ткачук, правоохоронці встановили, що агітки розкидав лідер волинських комсомольців та кандидат в парламентарі Олександр Кононович. З його слів, листівки він виготовив самостійно в домашніх умовах, а пілота параплана Олександра Сінчука про розповсюдження агіток не повідомив.

Однак, уникнути відповідальності Сінчуку не вдалося. За те, що він виконував політ на власному параплані без реєстрації та відповідного дозволу його оштрафували на 1020 гривень, які «авіатор» сплатив 28 серпня.

Щодо Кононовича, то правоохоронці відмовили у порушенні кримінальної справи щодо лідера «червоних» за відсутності в діянні складу злочину.

Щоправда, нині листівки, які той розкидав, направлено в науково-дослідні установи для отримання фахових оцінок. Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі вислухає висновки фахівців під час одного з засідань та прийме рішення, про яке міліціонерів повідомить пізніше.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Покарали планериста, який літав над «Бандерштатом»
21 вересень, 2012, 12:42