Розповіли, чому у Луцьку зникає світло

Розповіли, чому у Луцьку зникає світло
У Луцьку періодично пропадає світло у цілий мікрорайонах через зношеність та корозію електроліній, природні фактори та земляні роботи, які ведуться в охоронних зонах ліній.

Про це 25 вересня під час оперативної наради в міського голови розповів головний інженер Луцької філії ПАТ «Волиньобленерго» Валерій Мазін.

За його словами, в Луцьку часто трапляються аварії на електромережах. Якщо виходить з ладу якийсь із основних вузлів, відключитися можуть лінії, до нього під'єднані. Тому світло зникає у цілих житлових кварталах. Оперативно повідомити лучан про аварійні ситуації не встигають.

За словами головного інженера, багато електроліній мають зношені оболонки, через які кабелі просто рвуться. Крім того, часто порушуються повітряні охоронні зони кабелів. Йдеться про гілки дерев, які повростали в лінії. унаслідок вітрових коливань гілки обривають кабелі.

Під час земляних робіт в охоронних зонах кабелів робітники ведуть роботи землерийною технікою, яка також часто пошкоджує мережі. У таких зонах, за словами фахівця, треба працювати вручну.

Міський голова Микола Романюк наполіг на тому, що треба звернути особливу увагу на інформування мешканців про планові та аварійні відключення, про строки виконання робіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У мікрорайоні "Вересневе" лише за останні 2 дні було два тривалих відключення електроенергії. Якщо врахувати, що у багатьох у будинках і квартирах опалення здійснюється з допомогою газових котлів, то з наближенням холодів стає геть незатишно.
Чим далі, тим стає гірше (світло зникає з більшою частотою) . Влада напевно зайнята виборами, не до людей.
Відповісти
Да в новых домах по ул.Черновола, Ветеранов... постоянно эти проблемы! Периодически каждый день, в одно и то же время, на минуту, а то и на 40 сек. пропадает свет! Эти деятели скоро доиграются, что будут людям за сгоревшие холодильники, котлы, телевизоры... деньги возвращать!!! Что за бардак?!
Відповісти
Останні новини
Розповіли, чому у Луцьку зникає світло
25 вересень, 2012, 09:57