Заради візи в Польщу українці подають фальшиві документи

Заради візи в Польщу українці подають фальшиві документи
Українці настільки бояться відмови в отриманні візи, що, навіть маючи всі підстави для позитивного вироку, додають до заяви в консульство підроблені документи, - вважає генеральний консул Польщі в Києві Рафал Вольскі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«Ми знаємо, що всі ці документи продаються за великі гроші людям, які би візу і так отримали», - пояснив він. За словами консула, така корупційна «підприємливість» українців тільки псує репутацію країни. А отже, заважає консульствам ЄС спрощувати правила видачі віз.

«Треба інформувати людей, що отримання візи не є так складно, щоб залучати якихось лівих посередників. Вони тут ні до чого не потрібні», - порадив Вольскі.

Як повідомляли ЗМІ, за підсумками дослідження активістів, Польща опинилася в категорії «друзів» України. Так назвали групу країн, дипломатичні представництва яких висувають до українців найменше вимог при видачі віз та мають найнижчий показник відмов. Окрім Польщі, до друзів було зараховано Угорщину, Словаччину та Естонію. Найбільше проблем українці мають у консульствах Італії, Чехії та Великої Британії. Головний висновок експертів: європейські країни, попри єдині закони, мають власні правила видачі віз. Відтак у громадян України в різних посольствах вимагають різні документи.

«Кількість таких документів коливається від 4 до 9, в середньому, по консульствах. Це дуже цікавий показник. Про що це свідчить? Про те що зовсім різні стандарти вимог застосовуються», - вважає директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща, візи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Заради візи в Польщу українці подають фальшиві документи
25 вересень, 2012, 10:24