Олександра Коваль: «Золотий вік української естради» – нічого прекраснішого я ще не бачила. ФОТО

Олександра Коваль: «Золотий вік української естради» – нічого прекраснішого я ще не бачила. ФОТО
16 вересня у Львові під час Форуму видавців представили тритомне видання журналіста Михайла Маслія «Золотий вік української естради» (1960-1980-ті).

Як передає кореспондент ІА ZIK, презентація у великому залі Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка і проходила у форматі концерту. На захід завітали і деякі герої книги.

Загалом героями тритомника Михайло Маслія стали 216 виконавців, музикантів та композиторів того періоду, які нині мешкають у 19 країнах. Автор згадує понад тисячу назв пісень, які були видані в той час.

Щоб підготувати це видання, автор здійснив колосальну роботу, розмовляв з десятками людей, збирав архівні матеріали. Гості презентації назвали це дослідження фундаментальною історичною працею, що дозволяє передати сучасній молоді і майбутнім поколінням знання про той період української історії і культури.

Президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль вручила Михайлові Маслію відзнаку. «Нічого прекраснішого, ніж це видання, я ще не бачила. Я просто зачудована», – сказала вона.


За її словами, ця музика – це «ковток українства в засиллі російської попси». Також вона висловила сподівання, що вийде і мультимедійна версія цього видання.


Народний депутат Микола Княжицький, який також виступив на презентації, висловив переконання, що це «не книжка для пенсіонерів». На його думку, видання зацікавить і молодь, яка зможе для себе відкрити багато нового про українську культуру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Олександра Коваль: «Золотий вік української естради» – нічого прекраснішого я ще не бачила. ФОТО
17 вересень, 2016, 05:05