Українським школярам загрожують ракові захворювання через сосиски

Українським школярам загрожують ракові захворювання через сосиски
Дедалі більше дітей в Україні хворіють через неправильне харчування на хвороби шлунка, а також харчову алергію, зокрема через вживання ковбаси.

Про це 27 вересня йдеться в сюжеті ТСН.

За словами лікарів, 30 грамів ковбаси на день призводить до збільшення ризику раку шлунку на 30-50%.

Понад 1 мільйон малюків уже мають хвороби шлунка, а харчова алергія, що може перерости в алергічну астму, проявляється у кожної третьої дитини. 100 тисяч маленьких українців страждають від ожиріння, яке в дорослому віці може викликати серцево-судинні захворювання.

Проблема, зокрема, полягає у тому, що не всі люди дослухаються до порад лікарів та продовжують частувати своїх дітей магазинною ковбасою та сосисками.

«Ковбасу їсти - це шкідливо для власного здоров'я, а ми годуємо дітей. Вони беруть бутерброди з ковбасою в школу кожного дня. А навіть 30 грамів ковбаси на день вже призводить до того, що на 30-50 відсотків збільшується ризик раку шлунку», - застеріг головний дієтолог Міністерства охорони здоров'я Олег Швець.

Дедалі частіше діти відмовляються від продуктів, що додають здоров'я, наприклад молока. Замість необхідних півлітра на добу діти випивають лише дев'яносто грамів, підрахували гастроентерологи.

Головний дитячий гастроентеролог МОЗ України Олег Шандрін підкреслив, що для дітей раннього віку молочні продукти - це основа раціону.

«Якщо дитина буде отримувати хоча б 200 мілілітрів молока, то це вирішить проблеми в плані підвищення здоров'я дітей», - зауважив Шандрін.

Нагадаємо, на Волині головне управління агропромислового розвитку вперше розробило програму «Шкільне молоко», за якою кожному учню щодня обіцяють давати по 200 грамів молока.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Ковбасу їсти - це шкідливо для власного здоров'я". Якщо це отрута, то чому ще нікого за це не розстріляли???
Відповісти
Останні новини
Українським школярам загрожують ракові захворювання через сосиски
27 вересень, 2012, 09:26