Кандидати Володимир-Волинського порушують правила агітації, - спостерігачі

Кандидати Володимир-Волинського порушують правила агітації, - спостерігачі
Кандидати у народні депутати по виборчому округу № 19 із центром у Володимирі-Волинському порушують правила виборчої агітації.

Про це повідомила прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Марія Доманська.

Зокрема, із агітаційних палаток кандидата із Володимира-Волинського Євгенія Недищука роздавали листівки, де вказано, що вони надруковані на власному обладнанні. Втім, ч. 5 ст. 69 Закону «Про вибори народних депутатів» вказує на те, що лише партія може друкувати агітаційну продукцію на власному обладнанні.



У Нововолинську кандидат-самовисуванець Сергій Ковальчук користується безкоштовним автобусом для власної агітації. За сприяння корпорації «Укр-Петроль», президентом якої він є, здійснюють безкоштовне перевезення місцевих жителів Нововолинська та Володимира-Волинського за найпопулярнішими двома маршрутами міст. Про це свідчить напис великими буквами на самому транспорті.
Однак, на задній частині автобуса з рекламою Володимир-Волинського міського фонду Матері Божої Неустанної Помочі пише: «За підтримки Ковальчука Сергія Михайловича». Тому, надання таких безкоштовних послуг згідно Закону «Про вибори народних депутатів» трактується як непрямий підкуп виборців.


Крім того, зазначають в ОПОРІ, ще до офіційного старту передвиборчої кампанії на так званих «гармошках» було написано великими буквами: «За сприяння Сергія Ковальчука». Проте із початком виборів напис змінили на «За сприяння Укр-Петроль». Причому, кандидат у всіх публікаціях локальних ЗМІ був представлений як президент цієї бізнес-структури.


Спостерігачі ОПОРИ зафіксували також факт продажу зерна за його собівартістю мешканцям сіл Володимир-Волинського району, що входить до ВО № 19 за сприяння кандидата-самовисуванця Валерія Діброви. Про це вивішували оголошення біля сільських рад. Мовляв, ТЗОВ «П’ятидні», директором якого є сам кандидат, «проводить реалізацію елітної німецької озимої пшениці для відновлення сортовиробництва по ціні 120 гривень за центнер, не більше 200 кг в одні руки». Щоб отримати можливість купити крупу, мешканцю села треба було звертатися до сільської ради, яка формує список покупців.


Таким чином, підприємство реалізовувало пшеницю у селах П’ятидні, Хотячів, Залужжя, Тростянка та у місті Устилуг. У населений пункт заїжджав вантажний автомобіль та продавав пшеницю місцевим жителям, при цьому згадуючи, що Валерій Діброва є кандидатом по їх округу. Натомість у штабі кандидата пояснили, що продаж зерна - це виконання Дібровою його депутатської роботи.

Інший же кандидат дещо інакше підійшов до виборців: фінансував поїздки церковних паломників до святинь України, зокрема Свято-Успенської Почаївської Лаври. Такі акції Геннадій Частяков здійснював і до початку виборчої кампанії. Але, як стало відомо спостерігачам ОПОРИ, не припинив організовувати такі поїздки, про що також неодноразово повідомляв у своїй агітаційній газеті «Волинський часопис». Зокрема, у сьомому номері газети за 10 вересня опубліковане повідомлення, що жителям Володимир-Волинського району організували поїздку до Почаєва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кандидати Володимир-Волинського порушують правила агітації, - спостерігачі
27 вересень, 2012, 16:38