У Волинській ОДА знайшли незаконну політичну рекламу

У Волинській ОДА знайшли незаконну політичну рекламу
У холі Волинської обласної державної адміністрації представники ОПОРИ знайшли політичну рекламу одного з кандидатів у народні депутати по виборчому округу № 21.

Про це повідомила прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Марія Доманська.

Представники мережі 27 вересня виявили в ОДА оголошення про матч між командами «Континіум-Волинь-Університет» (м. Луцьк) та «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» (м. Запоріжжя) ХХІІ чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд суперліги, що відбуватиметься у Луцьку.

На дійство запрошує кандидат по виборчому округу № 21 Степан Івахів, фото якого зображено на афіші. Щоправда, зазначають в ОПОРІ, Івахів представлений там не як кандидат, а як президент спортивного клубу «Континіум-Волинь-спортивна».

«Опираючись ч. 3 ст. 68 Закону «Про вибори НДУ», такий плакат є політичною рекламою: «реклама друкованих видань…, інших товарів та послуг з використанням зображень кандидатів також є політичною рекламою». Відповідно до визначення терміну «товар», що міститься у ЗУ «Про рекламу» це - будь-який предмет господарського обігу, в тому числі продукція, роботи, послуги, цінні папери, об'єкти права інтелектуальної власності. Під цю статтю підпадає й реклама товару, надрукована на плакаті. Тому, розміщення подібної політичної реклами заборонено Законом, що регулюється ч.4 ст.74 - розміщувати політичну рекламу в приміщеннях органів державної влади забороняється», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Після того, як спостерігач ОПОРИ зафіксував це порушення на фотокамеру, афішу відразу зняли, - повідомляє Марія Доманська.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто знає, наші з "Хіміком" на цьому чемпіонаті гратимуть, хочеться реваншу. Минулого разу наші дівки були за крок до перемоги. Шкода що не вдалося.
Відповісти
Играют наши в Супер-Лиге - значит будут интересные игры!
А этим ОПОРАм вместе с Гуз(с)ем вместо этих "фиксаций" - лучше-бы делом занялись! Ну и что что Ивахив? Человек клуб поднял, область популяризирует, а им все не ймется?! Сами и гвоздя в стену не забили, а кого-то в чем-то обвиняют? Ну и если-бы это в другом месте висело, то еще можно было-бы поспорить, а так...! Уж где-где, а в ОДА люди разбираются как, где и за кого голосовать, там агитировать особо не нужно! Может жену Гузя...?! :)
Відповісти