Волиняни стали заробляти більше, - статистика

Волиняни стали заробляти більше, - статистика
Серпнева заробітна плата штатних працівників області становила 2411 гривні, що в 2,2 рази вище рівня прожиткового мінімуму, передбаченого законодавством для працездатних осіб.

Про це повідомляє головне управління статистики у Волинській області.

За рівнем заробітків Волинь випереджає 5 областей (на початку року 2 області). З початку року кожному найманому працівнику нарахували в середньому по 2289 гривні, що на 18,6% більше, ніж рік тому.

Традиційно високою залишається зарплата працівників, зайнятих у сфері фінансової діяльності (4862 гривні), державного управління (3413 гривні), транспорту (2897 гривні). Разом з тим, у готельному та ресторанному бізнесі, рибальстві та рибництві, сільському господарстві заробітки не перевищили 71% середньообласного рівня.

На промислових підприємствах середня заробітна плата дорівнювала 2853 гривні, в будівельних організаціях – 2480 гривні, в освітніх закладах – 2131 гривні., в установах охорони здоров’я та надання соціальної допомоги – 2037 гривні.

За інформацією статистів, зберігається позитивна тенденція до скорочення заборгованості з виплати заробітної плати, з початку року вона зменшилась майже на чверть, в тому числі за серпень – на 7,8%. Недоотримали зароблене 919 волинян, в середньому по 2722 гривні.

Нагадаємо, всього на кінець серпня роботодавці заборгували близько 5 мільйонів гривень, з них половина боргу належить економічно неактивним підприємствам, включаючи збанкрутілі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.