Луцьку пообіцяли мільйони на реконструкцію тепломереж

Луцьку пообіцяли мільйони на реконструкцію тепломереж
Луцька міська рада і ДКП «Луцьктепло» підписали (на фото) з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) угоду про підготовку кредитного фінансування для реалізації Проекту модернізації інфраструктури центрального опалення міста.

Про це повідомили у прес-службі Луцької міської ради.

Для модернізації ДКП «Луцьктепло» та інфраструктур центрального опалення міста ЄБРР буде залучено кредитні кошти та кошти інвестиційного гранту з Фонду «Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та екології» («Е5Р»).

Нагадаємо, у лютому 2012 року повідомлялося, що для модернізації ДКП «Луцьктепло» Європейський банк реконструкції та розвитку готовий надати грант розміром 4 мільйони євро та кредит на 10 мільйонів євро.

Проект модернізації центрального опалення Луцька, в першу чергу, спрямований на підвищення енергоефективності комунальної інфраструктури, скорочення споживання газу та електроенергії, покращення якості послуг опалення та гарячого водопостачання для населення міста.

Нагадаємо, як розповідав в інтерв’ю ВолиньPost директор «Луцьктепла» Олександр Киричук, після підписання угоди у Луцьк прибудуть експерти, які визначатимуть, на які саме напрямки слід тратити кредитні кошти.

«ЄБРР із задоволенням підтримує реформи Уряду, а також міста і компанії на локальному рівні, спрямовані на модернізацію муніципальної інфраструктури, скорочення енергоспоживання та підвищення якості послуг центрального теплопостачання. Ми сподіваємось на плідну співпрацю з ДКП «Луцьктепло» і містом Луцьк, які поділяють наше бачення щодо розвитку та реформ у секторі муніципальної інфраструктури» – зазначила заступник директора департаменту муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР Лін О`Греді, яка прибула до Києва з Лондона.

«Нам дуже приємно, що ми маємо можливість підписати цю угоду із ЄБРР. Проект дозволить здійснити модернізацію системи теплопостачання у Луцьку, що є дуже важливим та своєчасним кроком для тепломереж міста. Це дозволить значно підвищити якість комунальних послуг для лучан та запровадити новітні енергозберігаючі технології», – наголосив луцький міський голова Микола Романюк.

«Підготовка та підписання угоди сьогодні – результат спільної тривалої роботи представників банку, влади міста, комунального підприємства та експертів Агенції. Організувати та знайти необхідне фінансування енергоефективних модернізацій – головне завдання Української Енергетичної Агенції. Ми сподіваємось, що успішна реалізація Луцького проекту дасть поштовх для поширення досвіду енергоефективної модернізації комунальних інфраструктур в інших містах України», – зазначив виконавчий директор Української Енергетичної Агенції Андрій Гінкул.

Довідка

Банк ЄБРР, що належить 63 країнам і двом міжурядовим організаціям, підтримує розвиток ринкової економіки та демократії.

Українська Енергетична Агенція – здійснює експертну оцінку проектів, надає методичну та організаційну допомогу органам влади, підприємствам в реалізації проектів з енергетичної модернізацій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьку пообіцяли мільйони на реконструкцію тепломереж
04 жовтень, 2012, 15:06