Українці бояться девальвації і скуповують дорогі речі

Українці бояться девальвації і скуповують дорогі речі
Через очікування обвалу нацвалюти споживчі настрої населення України у вересні погіршилися за всіма пунктами, окрім одного - бажання робити великі покупки, про що свідчать дані дослідження, яке щомісячно проводить GfK Ukraine.

Про це повідомляє ТРК «Радіо-Ера» з посиланням на «Дзеркало тижня».

«Громадяни з дедалі більшим побоюванням чекають завершення передвиборчої кампанії, нервово реагуючи на найменші зміни курсу долара до гривні. Погані новини про стан світової економіки і негативні прогнози українських економістів не покращують економічних очікувань українців», - пояснили аналітики.

За даними GfK Ukraine, індекс поточного особистого матеріального становища на сьогодні втратив 3,2 пункти і становить 80,5. Індекс доцільності робити великі покупки виріс на 3,2 пункти до 80,7. Очікування перспектив розвитку економіки погіршилися на 8,1 пунктів до значення 82,6. Погіршився і індекс девальваційних очікувань українців - на 7,3 пункти до 142,1.

Як відзначають в GfK Ukraine, основним чинником погіршення споживчих настроїв, очевидно, стали коливання курсу долара на початку осені. Індекс девальваційних очікувань виріс, потягнувши за собою і індекс інфляційних очікувань. Одночасно зріс індекс доцільності великих покупок, який часто позитивно реагує на очікування девальвації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українці бояться девальвації і скуповують дорогі речі
18 жовтень, 2012, 13:08