Селу під Луцьком прокуратура поверне 2,8 га землі

Селу під Луцьком прокуратура поверне 2,8 га землі
Луцький міськрайонний суд задовольнив позов прокурора області в інтересах Піддубцівської сільської ради про визнання недійсними 26 Державних актів на право власності на землю, скасування їх держреєстрації, а також витребування земельних ділянок загальною площею 2,8 га із незаконного володіння.

Про це повідомила прес-служба волинської прокуратури.

Ці ділянки вибули із власності сільської громади в результаті шахрайських дій землевпорядника Піддубцівської сільської ради, головного спеціаліста управління Держкомзему у Луцькому районі та приватного підприємця.

Протягом червня 2007 року - жовтня 2008 року вони підробили рішення сільської ради про виділення сімнадцятьом підставним особам земельних ділянок.

На підставі підроблених документів було виготовлено технічну документацію та отримано Державні акти на право власності на землю.

Таким чином із земель резервного фонду Піддубцівської сільської ради у приватну власність незаконно вибули ділянки загальною площею 2,8 га, вартість яких на момент злочину становила 264 119 грн.

Вироком Луцького міськрайонного суду від 18 травня 2012 року землевпорядник Піддубцівської сільської ради засуджений до 5 років позбавлення волі з позбавленням права 2 роки обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади із встановленням трирічного іспитового строку.

Головного спеціаліста управління Держкомзему у Луцькому районі та приватного підприємця засуджено до 5 років позбавлення волі. Їм також встановлено відповідно дво- та трирічний іспитовий строк. Апеляційний суд Волинської області залишив цей вирок без змін.

Завдяки прокуратурі земельні ділянки, які незаконно вибули з власності сільської ради, буде повернуто громаді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли вже прокуратура візьме за мяке місце Маяківського "мера" який роздає землі всім, хто платить добрі гроші, а жителям села каже, що немає плану тому земельних ділянок вам не бачити.
Відповісти