В українців хочуть забрати інтернет-телебачення

В українців хочуть забрати інтернет-телебачення
В українців відбирають безкоштовне інтернет-телебачення: За IPTV доведеться платити 100 грн за місяць.

Про це пише ТСН.

Кабельні та супутникові оператори відчули реальну конкуренцію з боку інтернет-телебачення, яке фактично є безкоштовним, та вирішили за допомогою таких держструктур, як Нацрада з питань ТБ, МВС та Податкова, заборонити провайдерам надавати населенню послуги IPTV та WebTV.

У результаті невеликі провайдери швидше за все припинять надавати послугу інтернет-телебачення, оскільки платити до 100 грн на місяць за неї українці поки не готові, кажуть учасники ринку, пише видання.

Так, найбільші оператори кабельного та супутникового телебачення, вимагають, щоб трансляцію телеканалів через інтернет можна було вести лише з відповідною ліцензією, яка лише для одного району коштує до 200 тисяч гривень на місяць.

Зі свого боку невеликі компанії, які надають інтернет, наприклад, лише в кількох районах столиці, мають оборот коштів якраз до 200 тисяч грн. Тому купувати ліцензію для них стане економічно невигідно. Як наслідок, інтернет-телебачення просто відключать.

Наразі, за підрахунками президента телекомунікаційної компанії "Воля" Сергія Бойка, загальна кількість глядачів, які користуються послугами неліцензійних провайдерів платного телебачення, вже досягла 1,5 млн чоловік проти 4,5 млн абонентів легальних операторів. Доставкою ТВ-сигналу без ліцензії займаються в "тестовому режимі", тобто без отримання ліцензії майже всі провайдери.

Проте довести вину компаній буде непросто. Закон про телебачення і радіомовлення хоча і зазначає, що будь-яка доставка ТВ-сигналу підлягає ліцензуванню, але не враховує можливість його доставки через інтернет.

Проте нещодавно глава Нацради з ТБ Володимир Манжосов заявив, що відомство займеться доопрацюванням законодавчої бази, після чого подібних лазівок у провайдерів не залишиться.

Якщо провайдер все ж вирішить отримати ліцензію, його послуги різко подорожчають, зазначає видавець галузевого журналу MediaSat Олександр Глущенко. Вартість такої послуги може складати 50-100 грн, тоді як зараз часто послуга пропонується безкоштовно в пакеті з послугою інтернет-доступу, що може призвести до відмови від такої послуги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і знову Пакращення))
Відповісти
Криза мінєт папіжжє.
Відповісти
А потім ще зроблять цифрове ТВ платним і настане ІНФОРМАЦІЙНА БЛОКАДА НАСЕЛЕННЯ!
Відповісти
Интересен сам механизм блокирования этого самого IPTV та WebTV. Это касается украинского контента или всей мировой сети?
Відповісти