Українських анонімів в мережі хочуть обмежити в правах

Українських анонімів в мережі хочуть обмежити в правах
Міністерство внутрішніх справ виступає за обмеження анонімності користувачів мережі інтернет і, зокрема, соціальних мереж.

Про це повідомив начальник управління з боротьби із кіберзлочинністю МВС Максим Литвинов, пише ТСН.

"Головною причиною такого стану поширення та розвитку кіберзлочинності є саме анонімність, тому що вона провокує безкарність. Тому її потрібно скорочувати", - сказав він.

Водночас, зі слів Литвинова, у цьому питанні варто знайти баланс між необхідністю запобігання скоєнню злочинів анонімними користувачами мережі інтернет та захистом громадян від нелегального використання їхніх персональних даних.

Він зазначив, що зараз із цього питання проходить багато семінарів, у тому числі у зв'язку із прийняттям закону про захист персональних даних, а також ведеться обговорення двох проектів законів про моніторинг телекомунікацій.

На думку Литвинова, компромісним варіантом у цій сфері може стати прийняття закону про продаж SIM-карток із ідентифікацією абонента.

"Це один із кроків для того, щоб ідентифікувати абонента, тобто кінцевого користувача обладнання. Це один зі шляхів, щоб Facebook або інші соціальні мережі були не за паспортами, а щоб ідентифікувати кінцевого власника обладнання - це зменшить навантаження на соціальні мережі, тобто це один із компромісних кроків", - сказав він.

Водночас начальник управління додав, що є ще низка інших пропозицій, які тільки обговорюють.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українських анонімів в мережі хочуть обмежити в правах
25 жовтень, 2012, 17:43