Індія випустила найдешевший автомобіль у світі

Індія випустила найдешевший автомобіль у світі
Індійська компанія Bajaj Auto представила свій перший чотириколісний субкомпактний автомобіль «Bajaj RE60» - прем'єра чотиримісного компакт-кару відбулася на мотор-шоу в Нью-Делі.

Про це інформує НьюМаркет.

Автомобіль зможе скласти конкуренцію мікролітражці «Tata Nano», що на даний момент вважається найдешевшою машиною в світі. Габаритна довжина новинки, що отримала назву «Bajaj RE60», становить 2 752 міліметра, ширина – 1 312 міліметрів, а висота - 1650 міліметрів.

Автомобіль, чия маса дорівнює всього 400 кілограмам, приводиться в рух бензиновим двигуном, об'ємом 200 кубічних сантиметрів, що розвиває 20 кінських сил.

За даними виробника, машина зможе досягти максимальної швидкості 70 кілометрів на годину.

Середня витрата палива Bajaj RE60 складе близько 2,8 літра на сто кілометрів пробігу, а рівень викидів CO2 дорівнюватиме 60 грамам на кілометр.

Для порівняння, досі найдешевша машина світу «Tata Nano» оснащується 624-кубовим двигуном потужністю 38 кінських сил, а максимальна швидкість цього компакт-кара становить 105 кілометрів на годину.

«Нано» в Індії коштує в середньому 133 000 рупій (ціни змінюються в залежності від штату) або близько трьох тисяч доларів США.

Ціни на «Bajaj RE60» поки не оголошені, однак за попередніми даними, така машина у найдоступнішому варіанті обійдеться приблизно в 2,2 тисячі доларів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: .
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Індія випустила найдешевший автомобіль у світі
04 січень, 2012, 15:32