День виборів на Волині: порушення, хід, особливості

День виборів на Волині: порушення, хід, особливості
28 жовтня 2012 року в Україні - вибори нового парламенту.

Читайте про хід виборів у Волинській області.

20:25
Під кінець дня виборів спостерігачам ОПОРИ стало відомо, що в селі Оконськ Маневицького району на виборчій дільниці члени ДВК не поставили штамп «вибув» напроти партії «Собор». Всі бюлетені, які використали виборці для голосування без цього штампу повинні вважатися недійсними на вечірньому засіданні Окружної виборчої комісії.

20:23
Голова ДВК № 070139 села Скригове Горхівського району, виборчого округу № 20 заступник голови ДВК від фракції Партії регіонів Володимир Сусь повідомив, телефоном юристам обласного виборчого штабу Партії регіонів, що до нього зателефонував незнайомий чоловік, який представився Геннадієм і погрожував, що працівнику ДВК не вдасться довести бюлетені до ОВК, повідомляють у Партії регіонів

20:14
Головний редактор газети "Хроніки Любарта" Андрій Лучик написав у мережі Фейсбук: Є приблизні дані по луцькій мажоритарці (R&B Group). Поки без відсотків:
1. Палиця
2. Кравчук
3. Алєксєєв

20:06
У селі Пісочне Ковельського району виявилося, що підписи виборців стоять в основному списку і в витязі списка виборців для голосування за місцем перебування. На зауваження спостерігача про правопорушення, голова комісії від Партії регіонів заявила, що у неї є більшість позбавити спостерігача від Ігоря Гузя права перебувати на дільниці, повідомили у прес-службі Гузя.

20:06
За годину до закінчення голосування на виборчій дільниці №071013 міста Ковеля (Хлібокомбінат), чоловік здійснив невдалу спробу отримати бюлетень для голосування паспортом сторонньої особи. Чоловік намагався втекти з виборчої дільниці, але після втручання довіреної особи кандидата Ігоря Гузя Данильчука Павла, він був затриманий правоохоронцями.

20:00
На виборчій дільниці №070972, яка знаходиться у Володимир-Волинському педагогічному коледжі імені Агатангела Кримського по вулиці Устилузька, 2, викладачі змушують студентів голосувати за провладну партію і провладного кандидата, про що повідомили у ВО «Свобода». За словами студентів, які навчаються в педагогічному коледжі, їм потрібно підійти до людини, яка є членом ДВК, отримати бюлетень і проголосувати за провладну партію та провладного кандидата. В інакшому випадку у студентів можуть виникнути неприємності. Читайте детальніше.

19:56
На одній з виборчих дільниць у Луцьку, яка знаходиться у гуртожитку Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, «чергує» проректор вузу, а студенти масово голосують за кандидата в народні депутати Ігоря Палицю, який є головою наглядової ради університету, - стверджує, посилаючись на інформацію спостерігачів, Юрій Королюк – довірена особа кандидата у народні депутати Петра Кравчука.

19:44
Голову однієї з виборчих дільниць у Луцьку в окружній виборчій комісії вмовляли прийняти 122 бюлетені і переписати протокол про кількість бюлетенів на дільниці. Читати детальніше про цей випадок

19:20
У селі Колпитів Локачинського району в районному будинку культури на виборчій дільниці не висить жодного інформаційного плакату про суб’єктів виборчого процесу. Також спостерігачі ОПОРИ зафіксували порушення та склали акт про те, що бюлетені для голосування лежали у відкритому сейфі.

19:18
Селі Щурин (Рожищенського району) з достовірних джерел ОПОРІ стало відомо, що декотрі мешканці села є одночасно у виборчих списках дільниці села та у списках дільниць міста Луцька, де вони у день голосування перебувають фактично.

19:13
Кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі Олена Голєва виграла суд у дільничної виборчої комісії № 071055. Голєва стверджувана, що рішення ДВК від 28 довтня про те, що її офіційний спостерігач Віталій Шпак мусить залишити дільницю, є протиправним. Суд зобов"язав комісію допустити спостерігача на дільницю.

19:05
У селі Кримне Старовижівського району місцевий фермер, якийє спостерігачем від Партії регіонів, підвозив виборців на дільницю та агітував за Партію регіонів, - повідомляє журналіст Ірина Качан.

18:56
У Нововолинську член дільничної виборчої комісії від Об"єднаної опозиції Оксана Цікра видала по два бюлетені в одні руки. Порушення виборчого законодавства було зафіксоване на виборчій дільниці № 071106 одномандатного виборчого округу № 19 у Нововолинську, повідомили у Партії регіонів.

18:51
У селі Борочиче Горохівського району (ВД № 07014) двоє виборців проголосувало за себе двічі. Спостерігачі ОПОРИ зафіксували, що один чоловік проголосував близько обіду, а потім через певний час знову прийшов на дільницю, де йому видали ще один бюлетень. Це ж зробила ще одна жінка-виборець. На запитання спостерігача до члена комісії, чи не здалося йому, що ті люди голосували уже, член комісії не відреагував.

18:45
У селі Здомишель на виборчій дільниці № 070755 офіційний спостерігач від Олександра Кононовича сидів поруч урн для голосування та фіксував собі у блокнот, з символікою благодійного фонду Патріот Волині (фонд Степана Івахіва), по прізвищам хто голосував і за кого. Після виявлення правопорушення, спостерігачі від ПР, КПУ та Партії Пенсіонерів активно почали захищати цього спостерігача, мовляв немає ніякого порушення. Спостерігачі від “Батьківщини”та кандидат Ігор Гузь, який саме перебував на цій дільниці, вилучили та знищили список. Відповідно спостерігачі склали акт про правопорушення таємниці голосування (ст. 7 частина 2 Закону Про вибори народних депутатів України). Подібні інциденти траплялися і на інших виборчих дільницях. Читати більше про цей випадок

17:55
У селищі Заболоття Ковельського району на одній із виборчих дільниць біографії та програми кандидатів розміщені не у алфавітному порядку. Тобто перша програма Степана Івахіва, далі по порядку і остання програма Ігоря Гузя. Також вони розміщені в місці, яке не освітлюється. За 30 метрів від дільниці на стовпі висить агітація Івахіва. Про це повідомляють у прес-службі Ігоря Гузя

17:49
У селі Добре Камінь-Каширського району Волинської області сільський голова Петро Матвійчук, що зарекомендував себе активним прихильником Партії регіонів та провладного кандидата по місцевому виборчому округу №23 Ігоря Єремєєва, в місцевому барі проводив відповідну «агітаційну роботу» серед місцевих мешканців, пригощаючи їх «для настрою», повідомляють у прес-службі ВО "Свобода". Згаданий бар знаходиться недалеко від виборчої дільниці №070228, яка розміщена в приміщенні сільського Будинку культури. Варто зауважити, що Петро Матвійчук є хресним батьком голови Камінь-Каширської райдержадміністрації Івана Вовка, котрий на президентських виборах 2004 року був довіреною особою тодішнього кандидата в Президенти Віктора Януковича.

17:33
Пише журналістка Оксана Цимбалюк: "Прийшли голосувати баба з дідом,голосували по черзі бо одні окуляри на двох #вибори2012 #покращення", - пише в Твітері знайомий, який нині в Ковелському районі. Вражає".

17:20
Під час голосування у Луцькому СІЗО один із затриманих поцупив із виборчої кабінки кулькову ручку

17:17
Голова Любешівсько-Волянської сільської ради і представник партії «Батьківщина» Котисько В.С. виніс за межі дільниці бюлетень для голосування у одномандатному виборчому окрузі. Про це повідомили у Волинській обласній організації Партії регіонів. у повідомленні йдеться, що цей виборець «очевидно непогано обізнаний із технологію фальсифікації під назвою «карусель».

17:10
На виборчій дільниці № 070732 в селищі Ратне веб-камера встановлена так, що видно лише підлогу дільниці. На прохання спостерігачів направити веб-камери на урни голосування, члени ДВК відмовляються це зробити.


16:54
У виборчому окрузі № 19, за інфомрацією ВО "Свобода", найбільше порушень зафіксовано під час голосування на дому. Коли виборці приходять на дільницю, аби проголосувати, члени комісії повідомляють людям, що їхніх даних у списках нема, оскільки від їхнього імені написані заяви, які дозволяють голосувати вдома. Виявляється ж, самі виборці ніяких заяв ніколи не писали, а зробив це з легкої руки голова їхньої сільської ради. Такі випадки зафіксовано в кількох селах - Коритниця, Хобултова, Микуличі та Березовичі Володимир-Волинського району, пише видання ВІП

16:51
На виборчій дільниці №070755 села Самари Ратнівського району член ДВК кілька разів видавала бюлетні не відриваючи корінці. Спостерігачі складають акт про порушення, - повідомляє прес-служба Ігоря Гузя.

16:47
На спеціальних дільницях Луцька спостерігачі ОПОРИ зафіксували недостачу виборчих бюлетенів. Зокрема, в Обласній психіатричній лікарні Луцька не вистачає бюлетенів по багатомандатному округу: виборців 170, а бюлетенів 156. Члени ДВК чекають уже кілька годин на додаткові обіцяні бюлетені від ОВК.

16:41
Станом на 16:00 у Луцьку проголосувало 49% виборців. Загальна явка виборців в Україні станом на 16:00 становить 41,44%.

16:37
Спостерігачі ОПОРИ зафіксували факти голосування без пред’явлення документів на виборчих дільницях Горохова та Горохівського району. Члени цих ДВК не вимагають документів у своїх знайомих-виборців, а просто так віддають бюлетені. Зокрема, такий факт був зафіксований спостерігачем ОПОРИ у селі Привітне, де був складений акт про порушення.

16:30
У штабі партії «УДАР» одномандатного виборчого округу № 21, де від УДАРу балотується Ігор Скрипін, заявили, що розчарувались у цьому кандидаті, проте в подробиці не вдавались, пише видання ВІП.

16:15
У селі Милуші Луцького району члени ДВК, які організовують голосування за місцем перебування виборців, взяли з собою дві переносні виборчі скриньки. Хоча згідно ч. 11 ст. 86 Закону «Про вибори народних депутатів України» для організації голосування виборців «на дому», використовується одна переносна виборча скринька. Інша в цей момент повинна бути в якості резервної в приміщенні виборчої комісії, - повідомляє ОПОРА.

16:00
Журналіст Ірина Качан повідомляє, що у селі Замшани Ратнівського району інформаційні листки про кандидатів та партії лежать, складені в стос,а не розвішені на стінах. Окрім цього у селі не познімали агітацію за кандидатів Івана Смітюха та Степана Івахіва.

15:47
Луцький міський голова проголосував на виборчій дільниці №070521 у селі Зміїнець близько 14:00, пишуть Волинські новини.


15:44
У селах Жиричі, Броди, Видриниця пропонують виборцям випити "оковитої", отримати 50 гривень та проголосувати за Івана Смітюха - повідомляє прес-служба Ігоря Гузя

15:31
У центрі селища Стара Вижва на вул. Незалежності, 42 спостерігачі ОПОРИ зафіксували авто із прапорцями з символікою ВО «Свобода». нагадаємо, у день виборів агітація заборонена законом.


15:26
На виборчій дільниці №070736 у селі Велимче Ратнівського району не повісили програми кандидатів та партій - інформує прес-служба Ігоря Гузя


14:50
У спеціалізованій дільниці, що розташована в Маневицькій колонії на Волині, не вистачає бюлетенів для голосування в багатомандатному виборчому окрузі - повідомив голова правління Волинського відділення КВУ Юрій Кресак. Читати детальніше тут

14:32
У селі Мельники Річицьки Ратнівського району виборці показували бюлетені члену ДВК перед тим як кинути їх в урну. Про це повідомили у прес-службі Ігоря Гузя.

14:22
До двох виборчих дільниць у Торчині було підвезено виборців на двох автобусах. Біля дільниць стояли два невідомі чоловіки, які мали список людей. Виборець перед тим, як зайти у дільницю, підходив до них, ті їм давали гроші. Про це розповів Богдан Прус - довірена особа кандидата-самовисуванця по ВО № 20 Бориса Загреви.

14:05
На трьох дільницях Володимира-Волинського невідомі особи давали виборцям фотоапарати і просили зазнімкувати результати їхнього голосування, заявили у ВО "Свобода". Читайте детальніше тут

14:03
На дільниці, що на проспекті Волі У Луцьку, голова ДВК Тетяна Йовенко заявила про те, що копії протоколів надасть після затвердження їх в ОВК. Про це у мережі Фейсбук повідомила кандидату нардепи Олена Голєва. Хоча згідно з Законом України «Про вибори народних депутатів» офіційний спостерігач від партії, кандидата у депутати, громадської організації має право отримувати копії протоколів про передачу виборчих бюлетенів, про підрахунок голосів і встановлення підсумків голосування та інших документів у випадках, передбачених цим Законом.

14:01
На Виборчій дільниці № 070858 у селі Нова Вижва ВО № 21 виборець намагався винести бюлетень за межі дільниці, повідомили в ОПОРІ. На зауваження спостерігача ОПОРИ члени ДВК зупинили людину.

13:57
На виборчій дільниці у гуртожитку №4 у місті Луцьку присутня проректор з навчально-виховної роботи Східноєвропейського національного університету Ірина Констанкевич. А в гуртожитку № 5, що на проспекті Молоді 8а, серед спостерігачів була проректор з навчальної роботи Світлана Гаврилюк. Нагадаємо, що згідно з інформацією ОПОРИ деканів факультетів Східноєвропейського університету імені Лесі Українки та їх заступників у день виборів попросили оформитися в якості спостерігачів, які контролюватимуть явку студентів і хід голосування.



13:52
На виборчій дільниці села Прилісне Маневицького району немає достатньо бюлетенів для голосування по багатомандатному округу. Їх мають довезти.

13:50
Нововолинець і кандидат у нардепи Богдан Приступа у мережі Фейсбук ділиться спостереженнями за роботою веб-камер на виборчих дільницях свого округу. Камери, нагадуємо, повинні обов"язково знімати роботу дільничної комісії та вигляд скриньок

ДВК № 070033 Волинська область, Володимир-Волинський район, село Вощатин, П.Мельника, 8, 44743
ДВК № 070033 Волинська область, Володимир-Волинський район, село Вощатин, П.Мельника, 8, 44743
ДВК № 070174 Волинська область, Іваничівський район, село Литовеж, Жовтнева, 11, 45325
ДВК № 070174 Волинська область, Іваничівський район, село Литовеж, Жовтнева, 11, 45325
Камери - повна фікція! В більшості комісій, які я відвідав камери спрямовані тільки на 2-3 столи, на справді ж у великих дільницях більшість членів комісій які видають бюлетені залишаються не охопленими камерами., - пише Богдан Приступа
Камери - повна фікція! В більшості комісій, які я відвідав камери спрямовані тільки на 2-3 столи, на справді ж у великих дільницях більшість членів комісій які видають бюлетені залишаються не охопленими камерами., - пише Богдан Приступа
ДВК № 070026 Волинська область, Володимир-Волинський район, село Фалемичі, Залізнична, 9А, 44703
ДВК № 070026 Волинська область, Володимир-Волинський район, село Фалемичі, Залізнична, 9А, 44703
ДВК № 070026 Волинська область, Володимир-Волинський район, село Фалемичі, Залізнична, 9А, 44703
ДВК № 070026 Волинська область, Володимир-Волинський район, село Фалемичі, Залізнична, 9А, 44703
ДВК №070046 Волинська область, Володимир-Волинський район, село Овадне, Перемоги, 20, 44720
ДВК №070046 Волинська область, Володимир-Волинський район, село Овадне, Перемоги, 20, 44720


13:42
На інформацією Комітету виборців України. станом на 12:30 на Волині уже проголосувало близько 30 % виборців. У той же час, як пишуть ВН, за інфомрацією Луцької ОВК станом на 12:00 у Луцьку проголосувало трохи більше 22,5% виборців, .

13:33
Спостереження журналістки Іри Качан, яка працює на території Ковельського виборчого округу: "типова фраза, яку чую від голів багатьох ДВК, коли приходжу на дільницю і представляюся журналістом: "Не можна, бо в нас уже є один представник преси" :-)

13:15
Кандидат у народні депутати у Луцьку Віталій Федосюк повідомив у мережі Фейсбук: "Цікаво чому на кожній дільниці по 2 журналіста від комунальної газети "Луцький замок" (зокрема район ДПЗ )?? Це ж як штат виріс у газети Луцької міської ради..."
Згодом він додав: "Беремо скани їх посвідчень. через своїх членів ДВК. Вже є фото їх посвідчень. Видані сьогодні. Закінчуються через тиждень. З достовірних джерел люди працюють у штабі тогопрокогонеможнаговорити (так в інтернеті жартома називають кандидата в народні депутаи Ігоря Палицю). Впізнали 2 точно. На дільниці 071042 - СНУ, центральний корпус. заявили що вони від Плакси.

13:10
На одній із виборчих дільниць міста Ковеля досі не зняли біографії 5-ти кандидатів, котрі зійшли 11 жовтня із виборчих перегонів. Повідомляє прес-служба кандидата Ігоря Гузя

13:01
У селі Березовичі на ДВК № 070005 видали нерівну кількість бюлетенів для голосування в одномандатному та багатомандатному округах. Так, за партійні списки бюлетенів є більше, а за кандидатів-мажоритарників менше. Наразі, повинна бути постанова ОВК ВО № 19 у Володимирі-Волинському для того, щоб надати ДВК необхідну кількість бюлетенів. Повідомляє ОПОРА

13:01
На дільничній комісії № 070495 села Білосток Луцького району наразі пропало світло. Члени ДВК сидять при свічках. Повідомляє ОПОРА

13:01
У селі Воля Ковельська голосування розпочалось із недійсних бюлетенів. Члени ДВК не поставили штам «вибув» напроти партії «Собор». Уже під час голосування комісія помітила помилку. Голосування на ВД було призупинене. Члени ДВК звернулися до ОВК за штампом. Використані бюлетені, що лежать у скринці на вечірньому засідання ДВК повинні бути зачислені до недійсних. Повідомляє ОПОРА

13:01
У селі Бортяхівка члени ДВК не склали протокол про підрахунок голосів. Всі відомості записували та записують на чорновик. Як стало відомо спостерігачам ОПОРИ у комісії немає бланків протоколів.

13:01
Станом на 12:00 окружна виборча комісія ВО № 21 отримала бюлетені від ЦВК, щоб замінити їх на проштамповані у виборчій дільниці села Нова Вижва Старовижівського району. Там, як відомо, зіпсували бюлетені, проштампувавши позначу ВО "Свобода" штампом "Вибув". Наразі голосування на дільниці призупинене. Повідомляє ОПОРА

13:01
У селі Сирники Луцького району спостерігачами ООПОРИ було зафіксовано факти неправильно розміщення кабінок для голосування. Дві кабінки для голосування були розміщені біля вікна, що давало по стороннім особам бачити, за кого проголосував виборець. Після зауважень спостерігача ОПОРИ вікна закрили темною матерією. Повідомляє ОПОРА

13:01
Спостерігачі ОПОРИ фіксують порушення та складають акти про них, проте виявляється тенденція, що виборці та інші спостерігачі на дільницях не бажають підписуватися як свідки.
10:47
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук проголосував на виборчій дільниці у селі Липини під Луцьком 28 жовтня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Боже, які порушення! На каторгу усіх порушників! Ото, "Опора" працює! Молодці! Нехай дивляться добре, а то й ще на дільниці може хтось пукнути. Негайно передати про пук усій Україні! Хай знають наших опорівців!
Відповісти
Чим отаману неіснуючого козацького війська Федосюку не подобається присутність журналістів? Які порушення допускаються ними? Я з ними розберусь. Помічник пана отамана Таврійського Попандопало.
Відповісти
Новини від знайомої журналістки, яка зараз спостерігає за виборами по Володимир-Волинську.

1. На одній із дільниць влаштували виставу - розіграли приступ епілепсії. Поки всі присутні рвонули до епілептика, з однієї з кабінок намагались винести цілий стос бюлетенів.

2. Зафіксовано порушення - на користь Частякова. На дільницю заходить людина з телефоном, фотографує бюлетені, віддає телефон із фото, отримує свої кровно зароблені. Далі все спочатку. Причепитись фактично журналістка не мала до чого - хоче людина фотографувати, то може фотографувати.

3. На дільницях помічені якісь незрозумілі особи - чого прийшли і що тут роблять, невідомо. Члени комісій ніби "ні при чому".

4. Чимало виборців намагаються винести з кабінки тільки один бюлетень, інший лишають всередині.

Моя знайома, як журналіст, перешкоджати фальсифікаціям не мала змоги - могла тільки фіксувати порушення.

Як позитив - вона відзначає згуртованість між усіма опозиційними журналістами та спостерігачами. "Свобода", "Об'єднана опозиція" та "УДАР" тримаються разом, допомагають один одному. Серед спостерігачів панують єдність та взаємодопомога.
Відповісти
А як свідомий громадянин могла зашкодити правопорушенню, а не піджавши хвостика казати що журналістка і нічго не може.
Відповісти
Хроніки ЛУЧИКА))))))))))))))))))))))))))
Відповісти