Робота непрофесіоналів - особливість цих виборів, - Комітет виборців

Робота непрофесіоналів - особливість цих виборів, - Комітет виборців
На Волині в ході дня виборів Комітет виборців України зафіксував дрібні порушення виборчого законодавства.

Про це 28 жовтня розповів голова правління Волинського відділення всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Юрій Кресак.

За його словами, станом на 12 годину зафіксовані порушення закону - як правило дрібні і виникають зазвичай із провини непрофесійних працівників дільничних виборчих комісій.

Так, кілька дільниць відкрилися невчасно. Кресак каже, що запізнення відкриття відбулося через те, що на виборчих дільницях працюють люди без досвіду, а посади голів дільниць займають люди, які раніше в цій сфері не працювали, не мають досвіду і тлумачать законодавство на свій розсуд.

«Робота на дільницях непрофесіоналів є особливістю цих виборів», - зазначив Кресак.

Наприклад, дільниця у пологовому будинку Луцька відкрилася о 9:20.

В одній із дільниць Луцька камера спостереження була встановлена так, що знімала частково кабінку для голосування. За словами Корсака, на картинці було видно голову людини, яка голосує. І хоча самі бюлетені в камеру не потрапляли, але навіть часткове відеоспостереження у кабінці заборонене.

На виборчій дільниці села Прилісне Маневицького району немає достатньо бюлетенів для голосування по багатомандатному округу. Їх мають довезти.

Невеликий інцидент стався в приміщенні окружної виборчої комісії Володимир-Волинського округу. Там члени комісії не пустили спостерігачів до приміщення.

«Члени комісії сказали спостерігачам, що "поки ми говоримо по телефонах, вам тут нема чого робити. Буде засідання, тоді пустимо" і виставили їх за двері, що є порушенням. Чого тут ховатися?», - розповів Юрій Кресак.

За його інформацією, станом на 12:30 вже проголосувало приблизно 30% виборців на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.