Обаму просять висунути Тимошенко на Нобелівську премію

Обаму просять висунути Тимошенко на Нобелівську премію
Лідер Української соціал-демократичної партії, нардеп Наталія Королевська звернулася з офіційним листом до Президента США Барака Обами, у якому просить підтримати висунення лідера української опозиції Юлії Тимошенко на Нобелівську премію миру 2012 року.

Про це інформує УНН.

«Прошу Вас, як лауреата Нобелівської премії миру, висунути Юлію Тимошенко на Нобелівську премію миру 2012 року «За безкомпромісну боротьбу за політичні та економічні свободи», - йдеться у зверненні Наталії Королевської до американського лідера.

На її думку, політичний процес над Тимошенко - це виклик всьому демократичному світовому співтовариству, замах на основоположні принципи прав людини, верховенство права та демократії.

«Від того, як світова спільнота відреагує на цей виклик, залежатиме напрям розвитку суспільно-політичного життя не тільки в Україні, а й в усій Східній Європі на довгі роки вперед», - зазначила народний депутат.

«Весь світ розуміє, Юлія Тимошенко - політичний дисидент, яка постраждала за європейські цінності, за європейське майбутнє України, - вважає Наталія Королевська. - Її доля є прикладом того, як, не шкодуючи своїх власних сил, здоров'я та життя, людина може боротися за право свого народу жити вільно у процвітаючій демократичній європейській країні. В особі Тимошенко кожен громадянин України отримає Нобелівську премію».

Лідер УСДП також має намір звернутися за підтримкою й до інших відомих лауреатів Нобелівської премії миру.

Нагадаємо, Президент США Барак Обама 2009 року був нагороджений Нобелівською премією миру «За екстраординарні зусилля у зміцненні міжнародної дипломатії та співробітництво між народами».

Довідка:

Згідно з регламентом, право вносити пропозиції на Нобелівську премію миру мають:

- члени національних парламентів та урядів держав;

- члени міжнародних судів;

- ректори університетів, професори суспільних наук, історії, філософії, юриспруденції та теології, директори науково-дослідних інститутів світу та інститутів зовнішньої політики;

- особи, які були нагороджені Нобелівською премією миру;

- члени Ради Нобелівського комітету, які були нагороджені Нобелівською премією миру;

- чинні та колишні члени Нобелівського комітету;

- колишні радники, призначені Нобелівським інститутом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Обаму просять висунути Тимошенко на Нобелівську премію
04 січень, 2012, 16:50