Григоренко закликав «Укроп» не ганьбити Луцьк на всю Україну

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко вважає, що команді Миколі Романюка треба дати можливість допрацювати перехідний період і забезпечити нормальну життєдіяльність міста до виборів.

Про це повідомляє Волинь24.

«Що відбулося учора? Ми, команда Миколи Романюка, хотіли провести позачергову сесію, щоб Юлія Вусенко стала повноцінним виконуючим обов’язків міського голови і, відповідно, забезпечити на перехідний період нормальне повноцінне функціонування міста та всіх його структур. Наші опоненти натомість хотіли усунути від влади її та всю команду шляхом переобрання секретаря і всіх чи переважної більшості заступників від управління містом.

За наявною інформацією, з переважною більшістю заступників Луцького міського голови представники «Укропу» вели таємні перемовини про те, що вони готові, ймовірно, лишити їх на посадах навіть за умови зміни секретаря. Вели перемовини навіть із колишніми заступниками Миколи Романюка, які є вже пенсіонерами за віком. Отже, управлінців у них немає, а жага влади, політичного реваншу за програні попередні вибори є», - заявив Сергій Григоренко.

За словами заступника Луцького міського голови, сесію міської ради не проводили раніше, тому що «протягом останніх двох тижнів наші опоненти чинили шалений тиск на депутатів інших фракцій, щоб схилити їх до своєї тимчасової більшості».

«За неофіційною інформацією, використовували різні методи: певні мотивації, певні просування по роботі, декого лякали. На жаль, дехто із депутатів окремих фракцій зрадив», - додає Сергій Григоренко.

Заступник мера наголошує, що команда Романюка вивчала, як діяли у подібних ситуаціях у різних містах України.

«Ми аналізували подібні ситуації в інших містах України, де міських голів усували або ж вони помирали (наприклад, у Рівному, Миколаєві, Вараші на Рівненщині). Там і в усіх випадках в Україні (наприклад, коли міський голова вмирав) завжди депутати давали можливість секретареві і тій команді, яка лишилася, допрацювати перехідний період, щоб забезпечити нормальну життєдіяльність міста. А далі вже йшли на вибори - і хтось перемагав», - каже Григоренко.

А відтак Сергій Григоренко закликав політичну силу «Укроп» «не ганьбити наше місто такими діями на всю Україну».

«Дайте нам зараз спокійно забезпечити функціонування міста. А далі - йдіть собі на вибори. І якщо ви чесно виграєте, будь ласка, керуйте», - каже Григоренко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Григоренко закликав «Укроп» не ганьбити Луцьк на всю Україну
25 лютий, 2017, 15:12