Для українських бомжів на зиму поставлять 3 тисячі наметів

Для українських бомжів на зиму поставлять 3 тисячі наметів
Цієї зими міністерство надзвичайних ситуацій планує встановити близько трьох тисяч наметів для безхатченків.

Про це повідомила ТРК «Радіо-Ера» з посиланням на заступника міністра Василя Квашука.

«Зараз ми проводимо підготовчі заходи, щоб привести їх (намети ) в порядок. Потрібно перевірити їхню готовність до розгортання взимку. І таких наметів буде близько трьох тисяч по державі. Фактично так як і в минулому році вони будуть побудовані таким чином, що місцева влада буде забезпечувати харчуванням, а ми будемо забезпечувати чергування наших працівників і забезпечимо, щоб там було тепло і безпечно», - сказав Квашук.

На уточнююче запитання, де саме встановлюватимуть намети, заступник міністра відповів: «Фактично в тих самих місцях (де й минулого року). Лише там, де у нас було найменше відвідування, то ми їх перенесемо в місця, де перебуває населення – біля лікарень, автовокзалів, залізничних вокзалів. Тобто туди, де в них є потреба».

Він також зазначив, що намети встановлюватимуть у разі, якщо на вулиці буде більше 20 градусів морозу і буде загроза перебування населення на відкритому повітрі.

Нагадаємо, під час засідання уряду ще у вересні прем'єр-міністр України Микола Азаров наголосив, що вже зараз необхідно сформувати оперативні штаби щодо ліквідації аварій на тепломережах, а також створити пункти надання допомоги для безхатченків.

Він також додав, що необхідно зробити висновки з минулої зими, щодо допомоги безхатченкам. «Вже зараз треба розпочати профілактичну роботу. Дільничі інспектори міліції, соціальні інспектори повинні виявити всіх людей, які залишились без житла, а також проблемні родини, які живуть у поганих умовах», - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для українських бомжів на зиму поставлять 3 тисячі наметів
31 жовтень, 2012, 14:33