Банкіри кажуть, що українці мають можливість заощаджувати 488 гривень у місяць

Банкіри кажуть, що українці мають можливість заощаджувати 488 гривень у місяць
У 2012 році в середньому українці мають можливість заощаджувати на 28 гривень більше, аніж у 2011 році, - запевняють автори дослідження яке провела в Україні Erste Group у серпні 2012 року.

Про це під час прес-конференції у Луцьку повідомила директор Північно-Західного міжрегіонального управління роздрібним бізнесом «Ерсте банк» Наталія Магурян.

Вона зазначила, що дослідження проводилося серед 12 країн. Згідно з ним лише 30% українців відкладають регулярно певну суму грошей. 74% українців вважають, що заощадження є дуже важливими, при чому більш заощадливими серед українців є жінки.

64% респонденти заощаджують менше 550 гривень і лише 5% можуть дозволити відкладати щомісячно більше 1100 гривень. В середньому ж українці мають можливість заощаджувати згідно з даними дослідження 488 гривень у місяць.

Фахівці радять заощаджувати

Більшість українців накопичують гроші на «чорний день», ремонт чи відпочинок. А от про забезпечену старість думає невеликий відсоток опитаних.

Магурян радить зберігати хоча б 10% від доходу щомісячно.

На думку економіста Миколи Карліна збільшення депозитних вкладів може призвести до здешевлення кредитів, адже тоді банки матимуть більше обігових коштів.

Нині банки пропонують 100-500 гривень мінімального вкладу.

Як вибрати банк для депозиту

Прес-секретар «Ерсте банк» у Луцьку Олена Павлоська при виборі фінустанови радить звертати увагу на інфомрацію національного кредит-рейтингу.

«Якщо рейтинг банку 5, то ви можете сміливо довіряти свої доходи. Це найвищий рейтинг надійності депозитів. Якщо я не помиляюся, то в Україні таких є близько десяти», - зазначає Павловська.

Окрім цього варто слідкувати за за публічною інформацією про діяльність банку. Бажано, аби на сайтах установи було побільше інформації. Окрім цього не зайвим буде заглядати на інтернет-форуми і цікавитися думкою людей, які вже працювали з установою.

Ще однією гарантією надійності збереження є участь банку у Фонді гарантування вкладів, який у випадку форс-мажорних обставин через інший банк може повернути суми не більшу як у 150 гривень. Якщо ви хочете покласти більші кошти, то можете суму розбити на банки, які співпрацюють з фондом.

«Ми би радили звертати увагу з міжнародним капіталом, бо це банки, які звертають увагу на свою репутацію. Для мережевих великих банків буде дорожча репутація, аніж втратити на якомусь клієнту», - зазначає прес-секретар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Банкіри кажуть, що українці мають можливість заощаджувати 488 гривень у місяць
01 листопад, 2012, 10:40