«Операция «Юродивый» - нова книга письменника Сергія Бортнікова з Луцька

«Операция «Юродивый» - нова книга письменника Сергія Бортнікова з Луцька
Нова книга луцького письменника Сергія Бортнікова вийшла у жовтні у московському видавництві «Вече» у серії «Военные приключения».

Книга має назву «Операция «Юродивый».

Твір розповідає про події Другої світової війни. Головний герой – слідчий НКВС, який опікується хворим хлопцем. Той якось сказав, що загине в один день зі Сталіним, і після того ним зацікавилися спецслужби Радянського Союзу й Німеччини.

В анотації до книги йдеться: «Странный ребенок Ванечка Парфёнов. В основном молчит, но если уж выскажет что-нибудь, то такое!.. И самое удивительное его предсказания сбываются. Стоит ли удивляться, что маленьким феноменом заинтересовалась «Аненербе» — организация, работу которой курировал сам рейхсфюрер СС Генрих Гиммлер? Вот и пришлось лейтенанту НКВД Павлу Вялову вступить с немецкими «учеными» в схватку — долгую и смертельно опасную».

Автор книги розповів, що історичним тлом для книги стали реальні події війни.

«Дія відбувається на батьківщині моєї мами – на території Тверської губернії Росії, на Волзі. У книзі згадано багато реальних історичний фактів. До прикладу, там розповідається про будівництво найбільшого у світі рукотворного моря – Рибінського водосховища, під час якого затопили багато населених пунктів, в тому числі й рідне село моє мами. Розповідається про реальні події на Калінінському фронті часів Другої світової війни, про розстріл поляків у таборі на озері Солігер. Про багато інших реальних історичних подій», - розповів Сергій Бортніков.

Наразі новий роман Сергія Бортнікова вже тиждень – на третьому місці серед 228 книг серії «Военные приключения» за рейтингом інтернет-магазину «Лабіринт». Попереду – лише два твори класика радянської пригодницької літератури Миколи Шпанова «Ночь длинных ножей» і «Но пасаран!»

До слова, серед перший тридцяти книг цього рейтингу – ще одна книга лучанина Сергія Бортнікова - «Восточная миссия». Вона ж уже півроку очолює рейтинг популярності книг на сайті «Read.ru».

Більше про книгу «Восточная миссия» Сергій Бортніков розповів у своєму інтерв’ю виданню ВолиньPost.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Операция «Юродивый» - нова книга письменника Сергія Бортнікова з Луцька
01 листопад, 2012, 10:01