У Луцьку хочуть посилено боротися із небезпечною хворобою дерев

У Луцьку хочуть посилено боротися із небезпечною хворобою дерев
Депутати Луцької міської ради вважають, що Луцьку загрожує омела, тому зобов’язали два комунальні підприємства посилено з нею боротися.

Про це йшла мова 31 жовтня під час 33-ої сесії з ініціативи депутата Андрія Осіпова (ВО «Батьківщина»).

Депутати вирішили: зелені насадження у місті критично небезпечно заражені омелою білою. Винні у цьому, зокрема, комунальні підприємства «Парки і сквери м. Луцька» та «Зелене господарство м. Луцька».

Аби покращити благоустрій міста, зберегти зелені насадження та запобігти поширенню омели білої депутати зобов’язали ці два комунальні підприємства, а також підприємства, установи, організації, фізичних осіб, що є балансоутримувачами зелених насаджень, розпочати роботи по обрізуванню гілок з кущами омели.

«У разі значного ураження крони дерева омелою білою і неможливості збереження дерева вирішувати питання про видалення дерева. Таке видалення проводити за рішенням органів місцевого самоврядування як крайній захід захисту зелених насаджень», – йдеться у тексті рішення.

Окрім того, підприємства «Парки і сквери м. Луцька» та «Зелене господарство м. Луцька» мусять запропонувати для розгляду виконавчим комітетом Луцької міської ради альтернативні способи боротьби з омелою білою. Це можуть бути хімічні засоби контролю (обробка дерев гербіцидами та композиційними сумішами з використанням арборицидів і органічних розчинників поверхневих воскових виділень листя омели), біологічні способи обмеження поширення омели (антагоністичні гриби, комахи і гризуни, які харчуються її насінням) тощо.

Депутати також вирішили, що виконавчий комітет Луцької міської ради повинен розробити і ухвалити рішення про пришвидшене вирішення питань, пов’язаних із боротьбою з омелою білою, зокрема, обрізування та вивезення гілок, організації відповідних робіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: омела
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку хочуть посилено боротися із небезпечною хворобою дерев
31 жовтень, 2012, 17:01