Поки скандальна ОВК підписувала остаточний протокол, під вікнами «чергувала» голова РДА?

Поки скандальна ОВК підписувала остаточний протокол, під вікнами «чергувала» голова РДА?
Окружна виборча комісія округу № 20 у Горохові на Волині затвердила остаточний протокол про підсумки голосування в окрузі.

Засідання окружкому анонсували на 22:00 четверга, 1 листопада. Однак на цей час у залі для засідань перебували лише кілька членів ОВК та двоє працівників «Беркута», які охороняли виборчу документацію. Нікого з керівництва комісії також не було, повідомляє IA ZIK.

Як пояснили журналістам, вони у цей час видруковували примірники протоколу та зшивали їх. Ще один цікавий момент – увесь час (із 22:00 аж до 3:30) на віддалі від приміщення окружкому стояла іномарка, в якій нібито хтось перебував. Представники одного з кандидатів стверджували, що це – машина голови Горохівської РДА Жанни Савчук.

Зрештою, засідання ОВК розпочалося лише о 1:30. Спершу члени комісії розглянули скарги та заяви, а потім перейшли до встановлення результатів виборів.

Голова ОВК Галина Іщук оголосила цифри з протоколу про підсумки голосування у мажоритарному окрузі. Тут переможцем окружком визнав власника агропромислової групи «Пан Курчак», самовисуванця Сергія Мартиняка. За нього проголосували 30 тисяч 324 виборці.

На другому місці, за версією ОВК, опинився кандидат від «Батьківщини» Роман Карпюк. Але із кількістю голосів, відданих за нього, що потрапили до остаточного протоколу, сталася оказія. Голова ОВК озвучила, що за Карпюка проголосували 29900 виборців. Тоді як на сайті ЦВК зазначається, що його підтримали 29903 громадян.

Третім на горохівській «мажоритарці» став самовисуванець Борис Загрева.

Протягосм роботи горохівської ОВК кілька раз траплялися скандали. За інформацією ГМ ОПОРА, голову окружкому Галину Іщук двічі за час роботи забирала карета «швидкої».

Спостерігачі і кандидати вказували на численні порушення у роботі ОВК. Приміром, члени ОВК просто напризволяще покидали виборчу документацію.

З приміщення цієї ОВК безслідно зникли протоколи про голосування на трьох дільницях. Потім стало відомо, що там перемогли опозиційні кандидати, а Мартиняк був лише третім після Загреви.

У цій ОВК секретар комісії спробувала спровадити журналістів.

Самовисуванець Борис Загрева ще до встановлення результатів голосування звернувся до суду, вимагаючи перерахунку голосів на всіх дільницях. Він певен, що порушення у роботі ОВК мали системний характер. Але суд відмовив Загреві у задоволенні позову.

Окрім того, судовий позов готують і штабісти іншого кандидата – Карпюка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що значить безслідно зникли протоколи? Не вводіть в оману читачів. Кожен кандидат має свій примірник оригінал з "мокрими"печатками, примірники ще залишаються і на ДВК. Усі примірники протоколів мають однакову силу. Не може заспокоїтись аутсайдер виборів Загрева. Хай ще підуть з Прусом покрадутьі решту протоколів, але ризикують отримати по писку або сісти за грати. Це ж не в МНС або облспоживспілці "мелочь по карманам тиріть"
Відповісти
троянський кінь загрева зробтив свою справу
Відповісти
Останні новини
Поки скандальна ОВК підписувала остаточний протокол, під вікнами «чергувала» голова РДА?
02 листопад, 2012, 16:47