Волинські рятувальники освоюють професію сажотрусів

Волинські рятувальники освоюють професію сажотрусів
Волинські МНСники освоюють нову стару професію – сажотруси: вони уже обстежити 4,5 тисячі будинків де є пічне опалення, у кожному четвертому з яких почистили димоходи.

Рятувальники їздять районами Волині, допомагаючи одиноким людям та тим, хто опинився у складних життєвих обставинах. У цьому рятівникам допомагають люди з центру зайнятості та соціальні працівники.

Тільки у жовтні через несправність пічного опалення трапилося чотири пожежі. Під час однієї з них, яка сталася у Шацьку, загинув чоловік.

Отже, щоб зменшити ризики виникнення пожеж – МНСники почали самі чистити димарі.

"Згідно графіків, наші рейдові групи постійно їздять на перевірки справності пічного опалення до незахищених верств населення. Якщо димохід не почищений, то ми залучаємо місцеву пожежну команду, або звертаємо на це увагу соціальних працівників чи допомагаємо самі", - каже начальник відділу цивільного захисту м. Луцьк та Луцького району УМНС в області Руслан Фтемов.

У селі Чаруків Луцького району, де на території сільради проживає 18 одиноких та 70 людей на супроводі у соцпрацівників пожежники допомогли одинокій Вірі Сніщар, якій 87 літ, і яка вже 9 років живе сама. Їй почистили димохід, перевірили пічне опалення на справність та нагадали правила безпеки поводження з вогнем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: МНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Їм не треба освоювати - вони й так сажотруси.
Відповісти
Ага, сажотруси, цікаво, а чого ж ті МНСники тільки не вміють?!)
Відповісти