У Києві хочуть зробити платну дорогу

У Києві хочуть зробити платну дорогу
Планована вартість проїзду через платну окружну дорогу навколо Києва складе 6 гривень для легковиків і 17 гривень для вантажівок.

Про це 2 листопада повідомила ТСН.

Варіант майбутнього ділянки окружної дороги, яка повинна буде з'єднати Столичне шосе з дорогою Київ – Харків, продемонструвало держагентство з інвестицій.

Вартість проекту складає 428 мільйонів євро, а термін реалізації - п'ять років. За словами голови Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами України Владислава Каськіва, після здачі дороги навантаження на автомагістралі столиці знизиться на 20 тисяч автомобілів на день, у тому числі і на 11 тисяч вантажівок.

Дана ділянка зможе на 20 хвилин скоротити час у дорозі для водіїв. Каськів повідомив, що будівництво цієї дороги є першою спробою реалізації концесійної проекту Україні. «Проект створить в столиці 2,1 тисяч нових робочих місць, а завдяки зменшенню пробок забезпечить водіям економію палива в 20 мільйонів євро в 2017 році і 100 мільйонів євро в 2050 році», - зазначив він.

Планована вартість проїзду через платну дорогу складе 6 гривень для легковиків і 17 гривень для вантажівок.
Нагадаємо, що в Україні до цього не вдавалося реалізувати подібні проекти. Раніше вже були представлені плани будівництва доріг Львів-Краковець або Львів-Броди, але їх будівництво було скасовано.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.