На Волині - «чорний день» місцевого самоврядування, - експерт

На Волині - «чорний день» місцевого самоврядування, - експерт
«Чорним днем» в історії місцевого самоврядування на Волині стало 15 березня, оскільки такого колапсу влади не виникало в жодній міськраді з 1990 року.

Про це у Facebook написав доктор політичних наук, професор Валентин Малиновський.

На думку науковця, 15 березня 2017 року стало «чорним днем» в історії місцевого самоврядування не лише Луцька, а й всієї Волині. Адже ніколи з 1990 року (першого скликання) в жодній міській раді не виникало такого колапсу влади, хоча випадки смерті міських голів мали місце, зокрема в Рожищі.

«Однак, депутатам цивілізовано, у законний спосіб вдавалося зберігати правонаступність і безперервність влади», - зазначив він.

Він підкреслив, що в Луцьку ситуація після смерті міського голови Миколи Романюка розвивається за найгірш можливим сценарієм.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ. ЯК ЦЕ БУЛО


«Не буду вдаватися до правових аспектів ситуації навколо посади секретаря ради, бо з правової площини вона відразу перейшла у політичну, де юридичні норми перестали діяти», - додав Валентин Малиновський.

«Як тепер вийти із ситуації? Надія на нинішній суд примарна. Як показує досвід, суди в таких випадках рішень, які б сприяли виходу із ситуації не приймають (хотів би помилитися), та й часу пройде багато. А управляти містом необхідно вже сьогодні. В багатьох країнах ЄС в таких випадках роль арбітра виконує відповідна посадова особа - префект. На жаль, ВРУ не спромоглася внести відповідні зміни до Конституції... Тому, очевидно, настав той момент, коли варто достроково припинити повноваження цієї ради і разом з виборами міського голови оновити й депутатський корпус», - йдеться в дописі Малиновського.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І жоден,жоден ідіот більше після виборів не повинен там бути.Вони плюнули в душу всім лучанан,а то і українцям.Повне презирство цим пройдисвітам і руку ніхто не повинен їм подати.Це принизливо.Взагалі то громада мала би вийти на вулицю і сказати своє слово.
Відповісти
Позачергова 19 сесія скликана секретарем ради, тому ч9ст46 ЗУ про місцеве самоврядування не може бути застосована в даному випадку. Відтак підписувати рішення повинна була секретар ради у п'ятиденний термін.
Влада, яка приходить до влади злочинним шляхом, нічого доброго точно не принесе лучанам. СОРОМ. Укроп, батьківщину, радикалів Ляшка в АТО хоч на місяць у відпустку, можливо зрозуміють життя. Гроші закінчаться швидко, як людям потім в очі дивитись будете?
Відповісти
Останні новини
На Волині - «чорний день» місцевого самоврядування, - експерт
16 березень, 2017, 11:24