Вперше в історії Луцька так ганебно знехтували законом, - Гунчик

Вперше в історії Луцька так ганебно знехтували законом, - Гунчик
Усунення Юлії Вусенко з посади секретаря Луцької міськради – ніщо інше, як прояв олігархічного квазі-феодалізму.

Про це йдеться у зверненні голова Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, - повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

У зверненні голови облдержадміністрації щодо політичної ситуації, яка склалася у Луцькій міській раді, йдеться: «Невизнання Луцькою міською радою факту смерті Луцького міського голови Миколи Романюка, спекуляція добрим ім’ям цієї шанованої людини, штучно паралізована робота представницького органу влади в місті та усунення з посади секретаря ради Юлії Вусенко – ніщо інше, як прояви олігархічного квазі-феодалізму».

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ. ЯК ЦЕ БУЛО

Гунчик обурений, що «жменька людей, прикриваючись волею громади й насправді озброївшись бажанням отримати владу попри все, глумиться над містом, його жителями та законом України загалом».

«Відтак, звертаюся до громадських діячів, представників цього активного й безумовно впливового сектору: вперше за історію незалежного Луцька частиною представників органу місцевого самоврядування знехтувано нормою закону. Вірю, що громадськість дасть власну оцінку цьому кричущому фактові й не зостанеться осторонь. На шальках терезів – вектор подальшого розвитку обласного центру Волині. Вірю й сподіваюся, що луцька громада, зокрема її актив не допустять, аби місто остаточно стало місцем політичних ігрищ та воєн, а міська казна – можливістю для реалізації бізнес-проектів», - заявив губернатор.

Він звернувся до правоохоронних органів та силових структур, аби ті дали правову оцінку подіям, що розгортаються у раді, та діям окремих представників політичної еліти під час проведення позачергових сесій.

«Хочу запевнити, що облдержадміністрація не стоїть осторонь, але діє виключно в правовому полі. З огляду на тривалість конфлікту між політичними силами у Луцькій міській раді, неспроможність сісти за стіл переговорів, повну відсутність конструктивну в діях представницького органу влади й ігнорування інтересів громади, залишаю за собою право за наявності правових підстав, передбачених законом, звернутися до Верховної Ради з пропозицією про оголошення позачергових виборів. Стабільність та спокій у місті – головне», - йдеться у зверненні Володимира Гунчика.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ні, не вперше
Відповісти
Вже аж тхне від цього проплаченого сайту "Волинські новини".Олігархічні гроші забили баки багатьом лучанам.Вони наплювали на Закон і Конституцію,наплюють і на вас.Совітський офіцір Пустовіт нехай себе покаже на полі бою-безграмотне нікчемне створіння,яке стояло на Майдані і ще щось варнякало,а потім показало свою "роботу" очільника області.
Відповісти
Не схвалюю стиль роботи Гунчика, але в даному випадку цілком з ним згідний. А з визначенням олігархічного квазі-феодалізму він попав в самісіньке яблучко. До цього лише хочеться додати, що на Волині цей олігархічний квазі-феодалізм обтяжує дрімучий провінційно-містечковий рівень правової і загальної культури депутатів.
Відповісти
Останні новини
Вперше в історії Луцька так ганебно знехтували законом, - Гунчик
16 березень, 2017, 14:46