Суд визнав Поліщука стороною у справі за позовом Вусенко

Суд визнав Поліщука стороною у справі за позовом Вусенко
У Луцькому міськрайонному суді триває розгляд справи за позовом Юлії Вусенко до Луцької міськради та Григорія Пустовіта щодо усунення її з посади секретаря представницького органу.

Чергове засідання відбулося 24 березня.

Представник Вусенко Володимир Гурин заявив клопотання про розширення позовних вимог. Зокрема мова йде про залучення до справи як третьої сторони без заявлення самостійних вимог на стороні відповідача Ігоря Поліщука. Інша вимога – скасувати рішення міськради про призначення Поліщука секретарем міськради та поновити на посаді Вусенко.



Однією з підстав такого розширення вимог, за словами адвоката, стало те, що керуючий справами міськвиконкому Юрій Вербич надіслав Вусенко листа, повідомивши про звільнення з роботи на посаді секретаря. Проте в цьому листі не вказана дата звільнення, що суперечить чинному законодавству.

Гурин вважає, що скасування рішення про призначення Поліщука буде логічним продовженням попередніх вимог Вусенко.

Натомість представник Григорія Пустовіта Віктор Веремчук заперечив проти такого розширення позовних вимог. Він вважає, що питання про поновлення на посаді в таких випадках мав би розглядати окружний адмінсуд. Також таке розширення вимог, за його словами, суперечить частині 1 статті 51 КАСУ. Отож, Веремчук вважає, що це – не розширення вимог, а абсолютно новий позов.



У підсумку суддя Валентина Пушкарчук вирішила задовольнити клопотання представників Вусенко. Натомість Веремчук заявляє про можливість оскарження цього рішення.

Наступне засідання у справі призначено на 30 березня о 12:30.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ви не замітили хто сидів під столом судді?
Відповісти