Вусенко віддала печатку Поліщуку, але не визнає законність його роботи

Вусенко віддала печатку Поліщуку, але не визнає законність його роботи
Юлія Вусенко називає її усунення із посади секретаря Луцької міської ради «політичним рейдерством», проте передала печатку ради Ігореві Поліщуку до вирішення справи у суді.

Події відбувалися в приміщені ради у понеділок, 27 березня.

Нагадаємо, 24 депутати Луцької міської ради прийняли рішення про усунення Юлії Вусенко із посади секретаря ради. Через смерть міського голови Миколи Романюка вона також могла виконувати і його обов'язки. Проте рішення про усунення Вусенко підписав депутат Григорій Пустовіт, який, відповідно до її позиції, не утовноважений підписувати такі рішення.

Саме суперечка через право такого підпису лежить в основі судового процесу «Вусенко проти Пустовіта та міської ради». Проте на наступній сесії 21 березня 23 депутати поголосували за обрання нового секретаря Ігоря Поліщука. Відповідно до позиції Юлії Вусенко, всі наступні рішення ради, зокрема і щодо Поліщука, можуть бути оскаржені прокуратурою, тому від таких дій частини депутатів постражадають лучани.

Натомість представники Григорія Пустовіта та начальник юридичного відділу міськради Олександр Рачков наполягають, що Юлію Вусенко усунули із посади правомірно.

Клопотання про забезпечення позову від Юлії Вусенко суд відхилив раніше.

Юлія Вусенко пояснила, що поважає волю більшості депутатів у раді, яка складається із фракцій «Укропу», «Батьківщину», РПЛ та «двох тушок», проте наголошує, що депутати мають приймати рішення в законний спосіб. Наразі ж Вусенко закликає їх «не штампувати» рішення, які можуть оскаржити в суді.

Також вона наголосила, що готова боротися до кінця, тобто у всіх судових інстанціях за скасування рішення та протоколу сесії, які, мовляв, не мав права підписувати Григорій Пустовіт.

А замовників негативних публікацій про її сім’ю у волинських медіа вона назвала «безславними покидьками, які зводять рахунки із жінкою, матір’ю двох дітей». Проте Юлія Вусенко переконує, що такі речі лише додають їй сили. Тож планує працювати, аби добитися призначення у місті виборів міського голови.

Натомість представників «Укропу» та інших фракцій «більшості» вона розкритикувала за неголосування проекту рішення щодо дострокового припинення повноважень міського голови Миколи Романюка. Нагадаємо, 21 березня депутат Павло Данильчук запропонував поставити такий проект рішення на порядок денний, але його підтримали лише 3 депутати «Народного контролю».

Отож,Юлія Вусенко підготувала акт прийому-передачі ключів від свого кабінету та двох печаток Ігор Поліщуку та передала їх у своєму кабінеті №210 ради. До цього часу у приміщенні Луцької міської ради були два кабінети секретаря: №210 – Вусенко та №310 – Поліщука.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рейдерство или очередная смена-замена какого-то начальника - всё решает суд. Законно или не законно - решает суд. А мнение мадаме Вусенко относительно законности можно придержать при себе
Відповісти
Ото Поліщук накерує.... Тільки гляньте на його злодійську пику.
Відповісти
Останні новини
Вусенко віддала печатку Поліщуку, але не визнає законність його роботи
27 березень, 2017, 14:54